Οριακές μεταβολές στο Χρηματιστήριο Αθηνών -Κλίμα επιφυλακτικότητας στις ευρωπαϊκές αγορές - iefimerida.gr

Οριακές μεταβολές στο Χρηματιστήριο Αθηνών -Κλίμα επιφυλακτικότητας στις ευρωπαϊκές αγορές

Το χρηματιστήριο/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ασθενείς ανοδικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 619,91 μονάδες σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,17%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 1,35 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,07%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,47%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΕΧΑΕ (+2,30%), της ΔΕΗ (+1,56%), της Σαράντης (+1,49%) και της Eurobank(+1,47%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo (-1,41%), της Πειραιώς (-1,30%) και της Motor Oil(-0,98%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών(+2,00%), της Υγείας (+1,74%) και των Τραπεζών (+1,19%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Πετρελαίου(-0,90%) και των Τηλεπικοινωνιών (-0,31%).

Ανοδικά κινούνται 22 μετοχές, 14 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Ίλυδα+29,47% και Τζιρακιάν+10,96%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Κέκροψ-2,60% και Ιατρικό -2,00%.

Κλίμα επιφυλακτικότητας στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, με την προσοχή στραμμένη στην ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων ενώ επικρατεί επιφυλακτικότητα ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ.

Στις 10:25 ώρα Ελλάδας ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ήταν σχεδόν αμετάβλητος ενώ ο βασικός δείκτης των μετοχών στην ευρωζώνη σημείωσε πτώση 0,1%.

Στο επίκεντρο βρίσκονταν τα εταιρικά αποτελέσματα. Η μετοχή της δανέζικης εταιρίας κοσμημάτων Pandora κατέγραψε βουτιά 8,3% αφού αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις του 2018 για δεύτερο συνεχές τρίμηνο, λέγοντας ότι θα επαναξιολογήσει τη στρατηγική της και θα εφαρμόσει ένα νέο πρόγραμμα μείωσης δαπανών. Η μετοχή της αναμένεται να καταγράψει τη χειρότερη ημερήσια επίδοσή της εδώ και τρεις μήνες.

Η βρετανική εταιρία στοιχηματισμού William Hill σημείωσε βουτιά 6,3% αφού προειδοποίησε ότι τα κέρδη της από τις διαδικτυακές της δραστηριότητες θα πληγούν φέτος και την επόμενη χρονιά από ρυθμιστικές και φορολογικές αλλαγές.

Ο όμιλος σούπερ μάρκετ Morrisons υποχώρησε κατά 3,8% καθώς η αύξηση των τριμηνιαίων πωλήσεων του ήταν ελαφρώς χαμηλότερη των προβλέψεων.

Στον αντίποδα η εταιρία υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού Adecco σημείωσε άλμα 4,6% καθώς τα αποτελέσματά της επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρηματιστήριο ευρωπαϊκές αγορές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ