Ο «Τραπεζίτης του Διαβόλου» αποκαλύπτει: Το πρόβλημα είναι πως τα χρήματα των Ελλήνων βρίσκονται στην Ελβετία - iefimerida.gr

Ο «Τραπεζίτης του Διαβόλου» αποκαλύπτει: Το πρόβλημα είναι πως τα χρήματα των Ελλήνων βρίσκονται στην Ελβετία

Ο «Τραπεζίτης του Διαβόλου»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μπράντλεϊ Μπέρκενφελντ, ο πρώην σύμβουλος παροχής προσωπικών τραπεζικών υπηρεσιών της UBS, της τράπεζας όπου οι πλούσιοι του κόσμου έκρυβαν τις περιουσίες του από τις φορολογικές αρχές των πατρίδων τους, μίλησε στο Economistas για τη δική του ιστορία.

Ο ίδιος εξήγησε πως οι νόμοι για την υποστήριξη των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος είναι καλύτεροι στις ΗΠΑ απ’ ό,τι είναι στην Ευρώπη.

Γνωστός και ως «Τραπεζίτης του Διαβόλου», ο πρώην private banker ήταν αυτός που αποκάλυψε τη μεγαλύτερη πλεκτάνη φορολογικής απάτης διαρρηγνύοντας τη μυστικότητα του ελβετικού τραπεζικού συστήματος.

Αναφερόμενος στη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, αλλά και στην εικόνα των Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία, είπε: «Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πως τα χρήματα των Ελλήνων βρίσκονται στην Ελβετία. Μόνο στην HSBC υπάρχουν εκατοντάδες Έλληνες πελάτες».

Διαβάστε τη συνέντευξη του Μπράντλεϊ Μπέρκενφελντ στο economistas.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ