Η μηνυτήρια αναφορά του Κοτζιά «πάγωσε» το Μαξίμου - iefimerida.gr

Η μηνυτήρια αναφορά του Κοτζιά «πάγωσε» το Μαξίμου

Φωτογραφία: Eurokinissi

Νέο κύκλο κυβερνητικής εσωστρέφειας φέρνουν Κοτζιάς αλλά και... Ιερώνυμος

Αντιμέτωπος με δύο σοβαρά και διαφορετικά προβλήματα έρχεται ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ επιχειρεί να σφυροκοπήσει τη Νέα Δημοκρατία για θέματα διαφάνειας.

Η μηνυτήρια αναφορά Κοτζιά ήρθε να ταράξει τα νερά και να επαναφέρει στο προσκήνιο ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας, που «κορυφώνεται» με τις δηλώσεις του πρώην υπουργού των εξωτερικών ανά τακτά χρονικά διαστήματα (σήμερα παραχωρεί συνέντευξη στο Open).

Ο κ. Κοτζιάς κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για συκοφαντική δυσφήμιση και διασπορά ψευδών ειδήσεων. Και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Σιωπή Μαξίμου

Κατά πληροφορίες του Iefimerida στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικράτησε η απόλυτη «παγωμάρα». Από το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξαν να μην σχολιάσουν, πράγμα που σημαίνει ότι για την ηγεσία της κυβέρνησης θεωρείται πως ό,τι συνέβη στο τελευταίο «θρυλικό» υπουργικό συμβούλιο είναι παρελθόν και δεν υπάρχει και καμία σκιά. Συν τοις άλλοις επιθυμία τους είναι να βγουν μπροστά με άλλη ατζέντα και δεν θέλουν να ρίχνουν νερό στο μύλο της αντιπαράθεσης που αναμενόμενα ανακινεί επ’ αυτού η ΝΔ.

Τροχιοδεικτικές βολές Ιερώνυμου ενόψει Συνταγματικής Αναθεώρησης

Το δεύτερο «μέτωπο» που ανησυχεί το Μέγαρο Μαξίμου σχετίζεται με τις σχέσεις εκκλησίας-κράτους και τους διακριτούς ρόλους για τους οποίους έχει μιλήσει ο πρωθυπουργός. Οι πρώτες τροχιοδεικτικές βολές ήρθαν από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τα περί θρησκευτικής ουδετερότητας. Ο κ. Ιερώνυμος ζήτησε διευκρινήσεις σχετικά με το ζήτημα της Συνταγματικής αναθεώρησης και με ενδιαφέρον αναμένονται οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης!

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι οι κκ Τσίπρας-Ιερώνυμος διατηρούν πολύ καλές σχέσεις, ενώ στην παρούσα φάση ο πρωθυπουργός το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε είναι να ανοίξει αντιπαράθεση με την εκκλησία για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ούτως ή άλλως υφίσταται μεγάλη πίεση εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών και της στάσης του Πάνου Καμμένου, ενώ όπως λένε και αρκετοί βουλευτές εντός ΣΥΡΙΖΑ «δεν υπάρχει λόγος να τα βάλουμε και με την εκκλησία». Όσο για τα περί θρησκευτικής ουδετερότητας, επ’ αυτού αναμένεται και νέο πεδίο διαφωνίας με τους ΑΝΕΛ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ