Η ΝΔ ζητά να κατατεθούν στη Βουλή τα πρακτικά της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Ελλάδας-ΠΓΔΜ - iefimerida.gr

Η ΝΔ ζητά να κατατεθούν στη Βουλή τα πρακτικά της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Ελλάδας-ΠΓΔΜ

Να ενημερωθεί η Βουλή ζητά η ΝΔ/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να κατατεθούν στη Βουλή τα πρακτικά της πρώτης συνάντησης της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας -ΠΓΔΜ ζητά η ΝΔ.

Οι τομεάρχες Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος με ερώτησή τους προς τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κωνσταντίνο Γαβρόγλου ζητούν να ενημερωθεί η Βουλή ποιες αναφορές θα διαγραφούν από τα σχολικά εγχειρίδια- όπως αποφάσισε η Επιτροπή στη συνεδρίαση της 2ας Νοεμβρίου- αλλά και για ποιους λόγους αποφασίστηκε να γίνει αυτό.

Ζητούν επίσης να κατατεθούν στη Βουλή:

Α) Τα πρακτικά της πρώτης συνάντησης της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων (ΜΔΕΕ) Ελλάδας-ΠΓΔΜ της 2ας Νοεμβρίου 2018.

Β) Τα πρακτικά κάθε άλλης προπαρασκευαστικής συνάντησης, της ΜΔΕΕ ή άλλου οργάνου, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η «διαγραφή ορισμένων αναφορών που συμπεριλαμβάνονταν στο παρελθόν στα σχολικά εγχειρίδια, σύμφωνα με το άρθρο 8 της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ