Ενας άνδρας με παχάκια, στήθος και ραγάδες φωτογραφίζεται ημίγυμνος χωρίς κόμπλεξ [εικόνες] - iefimerida.gr

Ενας άνδρας με παχάκια, στήθος και ραγάδες φωτογραφίζεται ημίγυμνος χωρίς κόμπλεξ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανεπεξέργαστες φωτογραφίες του κυμαινόμενου βάρους του στο Instagram και του περίεργου σώματός του, θέλησε να μοιραστεί ένας οικονομικός σύμβουλος, που υπογράφει ως μπλόγκερ, σε μια προσπάθεια να γίνει ένα θετικό μοντέλο ρόλου για τους άνδρες.

Ο 26χρονος Στίβι Γκράις-Χαρτ, από το Σαουθάμπτον, λέει ότι ελπίζει πως οι φωτογραφίες του με το «εξογκωμένο στήθος» και τα παχάκια στην κοιλιά θα βοηθήσει τους ανθρώπους να καταλάβουν πως δεν είναι μόνο οι γυναίκες που έχουν θέμα με το σώμα τους.

Ο οικονομικός σύμβουλος, που εναλλάσσεται από το medium στο XXL μέγεθος, αρχικά στράφηκε στο Instagram για να αντλήσει έμπνευση για ένα πρόγραμμα γυμναστικής, αλλά αντ’ αυτού έπεσε πάνω σε ένα εύσωμο μοντέλο που τον ενέπνευσε με την ειλικρινή της προσέγγιση.

Αποφάσισε πως αντί να πάει στο γυμναστήριο και να αρχίσει δίαιτα, θα έπρεπε να την μιμηθεί, τεκμηριώνοντας την πραγματικότητα του βάρους του με τα πάνω και τα κάτω του.

Ο Στίβι λέει ότι δεν έχει δει κανέναν στην τηλεόραση που να τον αντιπροσωπεύει – μόνο καλογυμνασμένους άνδρες – και πως θέλει να αποτελέσει παράδειγμα της κοινωνίας που αλλάζει.

«Έχουμε ακόμη και plus size Barbie, τώρα ήρθε η ώρα για plus size Ken» λέει.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stevie Grice-Hart (@yawningturtle) στις 7 Μάρ, 2017 στις 6:19 μμ PST


Με την στήριξη του συζύγου του, διευθυντή καταστήματος, ο 26χρονος μοιράζεται τις εμπειρίες του και μιλά ανοιχτά για την τοξική σχέση του με το φαγητό και το σώμα του στο διαδίκτυο.

Όπως λέει: «Μεγάλωσα ως ένα χοντρό παιδί και ένιωθα πάντα πως κανένας άλλος δεν ήταν σαν έμενα. Κοίταζα στην τηλεόραση για να βρω κάποιον σαν εμένα, αλλά δεν υπήρχε κανείς, κι αυτό με έκανε να νιώθω ακόμη χειρότερα. Το μόνο που έβλεπα ήταν καλογυμνασμένοι άνδρες κι έτσι πέρασα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου κάνοντας δίαιτα και γυμναστική. Μετά από χρόνια, έχασα πολύ βάρος μεταξύ των 22 και 24 ετών. Αναγκάστηκα να πηγαίνω καθημερινά στο γυμναστήριο, με την πεποίθηση πως αν δεν πάω, θα γίνω χοντρός από την μία μέρα στην άλλη. Δοκίμασα μέχρι και τα ρουφήματα αντικατάστασης γευμάτων και πήρα ακόμη και χάπια αδυνατίσματος. Σκέφτηκα πως αν το κάνω αυτό, θα γίνω δημοφιλής και επιτυχημένος, αλλά τίποτε από αυτά δεν συνέβη. Απλά έχασα βάρος – από τα 118 κιλά πήγα στα 63- και έμεινα με περίσσεια δέρματος και ραγάδες».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stevie Grice-Hart (@yawningturtle) στις 26 Απρ, 2017 στις 2:32 μμ PDT


Πέφτοντας τυχαία στον λογαριασμό του Insagram ενός ευτραφούς μοντέλου, άλλαξε τον τρόπο που έβλεπε τον εαυτό του. Όπως είπε: «Ευτυχώς, βρήκα ένα κορίτσι που ήταν 100 κιλά. Φορούσε μπικίνι και είχε παχάκια στην κοιλιά και ένα τεράστιο χαμόγελο. Συνειδητοποίησα ότι ήθελα να είμαι σαν αυτήν και άρχισα να ζω την ζωή μου. Αποφάσισα να κάνω το ίδιο και πόσταρα ένα βίντεο που με δείχνει με τα εσώρουχα, όπου συζητώ για την εικόνα του ανδρικού σώματος, παρόλο που ήταν τρομακτικό. Ήταν όμως πολύ απελευθερωτικό».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stevie Grice-Hart (@yawningturtle) στις 3 Οκτ, 2018 στις 4:18 μμ PDT

Από τότε, ο Στίβι έχει προσελκύσει πολλή προσοχή από άλλους χρήστες του Instagram, που συμφωνούν ότι η σωματική δυσμορφία των ανδρών – μια κατάσταση ψυχικής υγείας, όπου κάποιος μοιράζεται τις ατέλειες του σώματός του – χρειάζεται να ληφθεί σοβαρότερα.

Έχει επίσης ενθουσιαστεί από την ποικιλία των ανδρών που έχει εμπνεύσει - που κυμαίνονται από ομοφυλόφιλους άντρες σαν τον εαυτό του αλλά και ευτυχισμένους παντρεμένους ετεροφυλόφιλους συζύγους.


Όπως λέει: «Μου αρέσει να σκέφτομαι ότι βοηθάω να ξεκινήσει κάτι καινούριο για τους άνδρες και για την εμπιστοσύνη στο σώμα τους. Συνήθως το κρύβουμε. Θέλω να δημιουργήσω έναν χώρο όπου οι άνδρες θα μιλούν ανοιχτά γι’ αυτό. Το πιο συγκινητικό πράγμα στην σελίδα μου είναι να ακούω νεαρά αγόρια ηλικίας 11 ετών και ώριμους άνδρες ηλικίας 60 ετών, να λένε πως τους βοήθησα να βελτιώσουν την εμπιστοσύνη στο σώμα τους.

Φυσικά, δεν έλειψαν και τα κακόβουλα σχόλια από ανθρώπους που διαφωνούν με το μήνυμα που θέλει να περάσει.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stevie Grice-Hart (@yawningturtle) στις 24 Ιαν, 2018 στις 10:28 πμ PST


Όπως λέει: «Μερικοί άνθρωποι λένε ότι πρέπει να αλλάξω το πώς είμαι και πως πρέπει να σταματήσω να είμαι τεμπέλης, αλλά ανήκουν σαφώς στην κατηγορία των ανθρώπων που πιστεύουν ακράδαντα στη δίαιτα και που νομίζουν ότι αυτό που λένε είναι σωστό. Το έκανα κι εγώ όταν μισούσα τον εαυτό μου – σχολίαζα την εμφάνιση κάποιον για να νιώθω εγώ καλύτερα».

Σε αυτή την περίοδο της ζωής του, προσπαθούν με τον σύζυγό του να υιοθετήσουν ένα παιδί και ο Στίβι λέει πως ανεξάρτητα από το φύλο του, θέλει να διασφαλίσει πως δεν θα ανησυχεί για την εικόνα του σώματός του.

Όπως λέει: «Αν αποκτήσουμε αγόρι, θέλω να ξέρει πως οι άνδρες έχουν διαφορετικά σώματα. Θα του δώσω την ελευθερία και τον χώρο να είναι αυτός που θέλει και ελπίζω πως δεν θα νιώθει χάλια για το σώμα του».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stevie Grice-Hart (@yawningturtle) στις 27 Σεπ, 2017 στις 1:49 μμ PDT


Ο Στίβι ελπίζει πως στο μέλλον οι άνδρες θα βρουν την υποστήριξη και την προβολή που αξίζουν για τα θέματα σχετικά με το σώμα τους, με τον ίδιο τρόπο που κάνουν οι γυναίκες.

Φωτογραφίες: YouTube

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ