Ρέππας: 150.000 λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι έως το 2015 - iefimerida.gr

Ρέππας: 150.000 λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι έως το 2015

Ρέππας: Οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα είναι 636.188
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο στόχος για 150.000 λιγότερους υπαλλήλους έως το 2015 μπορεί να επιτευχθεί, επεσήμανε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει και το ενδεχόμενο απολύσεων, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Μητρώου Μισθοδοτούμενων του Δημοσίου.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τους υφυπουργούς Ντίνο Ρόβλια και Παντελή Τζωρτζάκη, για την ανακοίνωση της διασύνδεσης του μητρώου απασχολουμένων με το μητρώο μισθοδοτούμενων στο Δημόσιο, ο κ.Ρέππας ανέφερε πως το τακτικό προσωπικό που εργάζεται στο Δημόσιο 636.188, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης μέχρι τις 9 Απριλίου του 2012. Επιπλέον, 49.546 υπάλληλοι εργάζονται ως έκτακτοι και άλλοι 20.242 με ποικίλες εργασιακές σχέσεις.

Παράλληλα επεσήμανε πως το μητρώο μισθοδοτούμενων δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή όχι μόνο πόσοι είναι οι υπάλληλοι του Δημοσίου (Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ) αλλά και ποιοι είναι. Το μητρώο περιέχει 75 ξεχωριστά πεδία τα οποία δίνουν την πλήρη εικόνα του κάθε υπαλλήλου.

Μάλιστα, εξήρε τη συμβολή του Γιάννη Ραγκούση στην απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, το 2010, η οποία έγινε η βάση για όλες τις κατοπινές ενέργειες του υπουργείου.

Σχετικά με τον στόχο της μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015, ο κ. Ρέππας επανέλαβε ότι οι τάσεις των αποχωρήσεων δείχνουν ότι ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί χωρίς απολύσεις, όμως απέφυγε να ποσοτικοποιήσει το «ρεύμα» των αποχωρούντων, αφήνοντας ένα «παράθυρο» για απολύσεις.

«Πρέπει να μιλούμε με τίμιο τρόπο και να πούμε την αλήθεια» σημείωσε ο κ. Ρέππας, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν αποκλείσεις που να δείχνουν ότι ο στόχος των μη απολύσεων είναι αδύνατον να επιτευχθεί. Ωστόσο, τόνισε ότι αυτό δεν είναι βέβαιο, όμως επανέλαβε ότι οι προσλήψεις, οι αποχωρήσεις και οι συνταξιοδοτήσεις «μας οδηγούν στον στόχο».

«Πράγματι, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν απολύσεις στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης των οργανισμών του δημοσίου και νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου. Αυτά τα προγράμματα μπορεί να δώσουν αποτελέσματα και προς αυτήν την κατεύθυνση» είπε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ