Τα παιδιά της πόλης ξεκινούν ένα ταξίδι στη φύση μέσα από το «Κέντρο της Γης» - iefimerida.gr

Τα παιδιά της πόλης ξεκινούν ένα ταξίδι στη φύση μέσα από το «Κέντρο της Γης»

Στο «Κέντρο της Γης» ξεκινά ένα ταξίδι στη φύση για τα παιδιά της πόλης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με στόχο την ενημέρωση, την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω στα σύγχρονα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και πολιτισμικά προβλήματα, το Κέντρο της Γης ανοίγει τις πόρτες του και αναδεικνύει την Περιβαλλοντική Κοινωνική Νοημοσύνη.

Στο Κέντρο της Γης που φιλοξενείται στο Κτήμα Βασιλίσσης (δίπλα στο Πάρκο Τρίτση), σε ένα ιστορικό μνημείο του πολιτισμού και της φύσης, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να συναντήσουν χώρους και δραστηριότητες που αναδεικνύουν την αξία της γης, συμβάλλουν στην εξοικονόμηση των φυσικών πόρων και προτείνουν έναν πιο απλό καθημερινό τρόπο ζωής.

Τι μπορεί να δει ο επισκέπτης:

  • Κτήμα: Ένας μοναδικός ιστορικός χώρος, ένας πανέμορφος τόπος, ένα ιδανικό περιβάλλον για την εισαγωγή στην έννοια της Περιβαλλοντικής Κοινωνικής Νοημοσύνης. Mια καταπράσινη όαση στο κέντρο της Αθήνας και παράλληλα ένας ιστορικός τόπος όπου εγκαινιάστηκε, ως πρότυπο τότε, εκπαιδευτικό κέντρο γεωργίας και κτηνοτροφίας.
  • Εντομα: Τα έντομα όχι μόνο δεν είναι εχθροί του ανθρώπου και της φύσης, αλλά, αντίθετα, διαδραματίζουν κορυφαίο ρόλο στην καλή λειτουργία των οικοσυστημάτων. Εδώ παρατηρούμε μια ζωντανή αποικία μυρμηγκιών, μαθαίνουμε μερικά από τα μυστικά του τρόπου ζωής τους και διδασκόμαστε από τις αξίες της σοφής οργάνωσής τους. Aκόμα, μαθαίνουμε για τα ωφέλιμα έντομα στη γεωργία.
  • Αλογα: Από τα πιο μικρά όντα, τα έντομα, περνάμε σ' ένα μεγάλo θηλαστικό: το άλογο. Aπό την εποχή της εξημέρωσής του και για πολλές χιλιάδες χρόνια το άλογο ήταν ο πιο καλός συνεργάτης του ανθρώπου στην καλλιέργεια της γης.
  • Πύργος: Ο πύργος τoυ κτήματος με τον όμορφο περίβολο, τα αγάλματα και τους εκατοντάδες παπαγάλους, χτίστηκε το 1854 με στόχο να γίνει ένα πρότυπο εκπαιδευτικό κέντρο για τη διάδοση νέων μεθόδων καλλιέργειας.
  • Αγριο Οικοσύστημα: Προσομοίωση της ζωής που κρύβεται μέσα σε ένα άγριο οικοσύστημα της Αττικής. Εδώ μαθαίνουμε για τη σημασία και τη δύναμη της φύσης, αλλά και πώς αυτή μας προστατεύει.
  • Περιβόλι: Παρουσίαση ενός βιολογικού περιβολιού. Εδώ βλέπουμε πώς θα έπρεπε να είναι αυτά που τρώμε αλλά ταυτόχρονα ενημερωνόμαστε για τον τρόπου που η παραγωγή τροφής επηρεάζει το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής μας.
  • Εκθεση Παλαιών Αγροτικών Εργαλείων: Η συλλογή από γεωργικά εργαλεία μιας άλλης εποχής μας θυμίζει την απλότητα που συνάδει με την καλλιέργεια της γης και την παραγωγή των καρπών της.

«Από τη θεωρία στην πράξη»

Η Οργάνωση Γη διοργανώνει μια δέσμη εργαστηρίων με τίτλο «Από τη θεωρία στην πράξη» που θα πραγματοποιηθούν τις Κυριακές του Μαΐου και του Ιουνίου στο Κέντρο της Γης με ελεύθερη είσοδο. Τα εργαστήρια είναι ανοιχτά σε όσες και όσους θέλουν να αποκτήσουν πρακτικές γνώσεις και να μάθουν εύκολες λύσεις για να διαχειρίζονται καλύτερα τις δικές τους ανάγκες αλλά και τις ανάγκες της Γης.

Για δήλωση συμμετοχής στείλτε email με τα στοιχεία σας (όνομα, τηλέφωνο) στο info@organizationearth.org

Aναλυτικό Πρόγραμμα Εργαστηρίων

1. (Δεν) Πετάω, 6 Μαΐου, Εισηγητής: Δημήτρης Δερματάς

2. Μαγειρεύω, 13 Μαΐου, Εισηγητής: Αντζελίνα Καλογεροπούλου

3. Καλλιεργώ, 20 Μαΐου, Εισηγητής: Νώντας Ευεργέτης

4. Πίσω στη Γη, 27 Μαΐου, Εισηγητής: Δημήτρης Μπιλάλης

5. Ούτε κρύο ούτε ζέστη, 3 Ιουνίου, Εισηγητές: Πέτρος Κουμπλής, Σπύρος Κατσαρός

6. Ντύνομαι, 10 Ιουνίου, Εισηγήτρια: Άντζυ Ραφτακόπουλος, Βασιλεία Ροζάνα

7. Μετακινούμαι, 17 Ιουνίου, Εισηγήτρια: Αφροδίτη Σημίτη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ