Για πρώτη φορά η Λεπέν προηγείται του Μακρόν στις δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές - iefimerida.gr

Για πρώτη φορά η Λεπέν προηγείται του Μακρόν στις δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές

Η Μαρίν Λεπέν/ Φωτογραφία: AP- Michel Euler
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ακροδεξιό κόμμα του Εθνικού Συναγερμού στη Γαλλία για πρώτη φορά ξεπέρασε το «Η Δημοκρατία Μπροστά», του Εμανουέλ Μακρόν, στην πρόθεση ψήφου ενόψει των ευρωεκλογών.

Στη δημοσκόπηση του Ifop, τα ακροδεξιά κόμματα συνολικά έχουν προβάδισμα πέντε ποσοστιαίων μονάδων. Το κόμμα του Μακρόν συγκεντρώνει το 19%, από 20% στα τέλη Αυγούστου, ενώ το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν λαμβάνει 21% από 17%. Μαζί με το 7% που λαμβάνει το ευρωσκεπτικιστικό δεξιό κόμμα του Νικολά Ντιπόν-Ενιάν και 1% για καθένα από τα κόμματα «Frexit»- που υποστηρίζουν την έξοδο της Γαλλίας από την ΕΕ- υπό τον πρώην σύντροφο της Λεπέν, τον Φλοριάν Φιλιπό, και τον Φρανσουά Ασελινό, τα κόμματα της άκρας δεξιάς λαμβάνουν ποσοστό 30% της πρόθεσης ψήφου, από 25% που είχαν στα τέλη Αυγούστου.

Οι Ρεπουμπλικάνοι υπό τον Λοράν Βοκιέ υποχώρησαν κατά δύο εκατοστιαίες μονάδες στο 13%, ενώ το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς «Ανυπότακτη Γαλλία» υπό τον Ζαν-Λικ Μελανσόν υποχώρησε από 14% στο 11%. Η πτώση αυτή καταγράφεται μετά τις έντονες επικρίσεις σε βάρος του Μελανσόν, όταν αυτός προπηλάκισε αστυνομικούς κατά τη διάρκεια εφόδου στα γραφεία του κόμματος η οποία έγινε στο πλαίσιο έρευνας κατά της διαφθοράς.

Σε δημοσκόπηση της Odoxa-Dentsu που δημοσιεύτηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου, τα κόμματα του Μακρόν και της Λεπέν συγκέντρωναν περίπου 21% το καθένα, το συντηρητικό LR ήταν στην τρίτη θέση με 14% και η «Ανυπότακτη Γαλλία» του Μελανσόν τέταρτη, με 12,5%.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ