Το παρασκήνιο της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ -Πυρά Τσακαλώτου, Βούτση, Φίλη με στόχο τον... Παππά - iefimerida.gr

Το παρασκήνιο της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ -Πυρά Τσακαλώτου, Βούτση, Φίλη με στόχο τον... Παππά

Παππάς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εσωκομματική πληγή εξελίχθηκε το ζήτημα της ΕΡΤ η οποία αιφνιδίως, μετά και τη μυστική σύγκλιση της Πολιτικής Γραμματείας της Πέμπτης, αλλάζει διοίκηση.

Τη συζήτηση είχε ζητήσει επανειλημμένα ο Νίκος Φίλης, αυτή ωστόσο είχε αναβληθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην συνεδρίαση της Γραμματείας, τόσο ο πρώην υπουργός, όσο και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (που έλαβε το λόγο στη συνέχεια και συμφώνησε με την κριτική Φίλη), αλλά και ο Νίκος Βούτσης, άσκησαν έντονη κριτική.

Αφορμή για την έντονη κριτική, αφενός το κλίμα στην ΕΡΤ με τις δημόσιες αντιπαραθέσεις, αφετέρου οι δημόσιες αναφορές για παραδιοίκηση στο Ραδιομέγαρο.

Από την κυβερνητική πλευρά βγήκε μπροστά ο υφυπουργός Λευτέρης Κρέτσος εισπράττοντας τα εχθρικά, εσωκομματικά πυρά, τα οποία όμως, μάλλον στόχευαν τον υπουργό ψηφιακής πολιτικής Νίκο Παππά. Και αυτό έγινε ολοφάνερο στη μυστική συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Λέγεται ότι ο Νίκος Παππάς ένιωσε μόνος στην κριτική που δέχτηκε. Κριτική, που είχε ως αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα να παυθεί η υφιστάμενη διοίκηση, η οποία αποτελούσε δική του επιλογή, την ώρα που με χίλιους τρόπους αναζητούσε να κρατήσει τις ήδη διαταραγμένες ισορροπίες στην Αγία Παρασκευή.

Ο Αλέξης Τσίπρας, με διαμορφωμένη ήδη μια πολύ κακή εικόνα για την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση συναίνεσε στην επιλογή αντικατάστασης διοίκησης, για να κλείσει την εσωκομματική κόντρα καθώς μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να αγνοηθεί η παράμετρος των... ανοιχτών λογαριασμών που έχουν κορυφαία στελέχη του κόμματος με τον Νίκο Παππά. Η ΕΡΤ φάνηκε ότι αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να πάρουν την εκδίκησή τους.

Ο Νίκος Φίλης όσο κι αν δεν το θέτει τώρα δημοσίως, δεν πρόκειται να ξεχάσει την πρωτοφανή κριτική που δέχτηκε σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, για τη δημόσια διατύπωση της άποψής του. Πίσω από εκείνη την επίθεση πιθανόν να υποποτεύθηκε ότι ήταν ο Νίκος Παππάς.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήπιε και ο ίδιος το «πικρό ποτήρι» της πρωτοφανούς κριτικής σε εκπομπή της ΕΡΤ για το γεγονός ότι επέλεξε να μην πανηγυρίσει, αλλά αντίθετα να εμφανιστεί επιφυλακτικός, σε ένα κρίσιμο momentum της διαπραγμάτευσης. Πιθανόν και ο ίδιος να υποπτεύθηκε ότι πίσω από την επίθεση που του εξαπέλυσε η ΕΡΤ να βρίσκεται ο Νίκος Παππάς.

Ο Νίκος Βούτσης, είχε αιφνιδίως σταματήσει τροπολογία που προωθούσε ο τότε υπουργός επικρατείας Νίκος Παππάς για το αιφνίδιο λουκέτο σε κανάλια ενώ επέλεξε να κινηθεί σε λογικές συναίνεσης και όχι ρήξης μετά το ΟΧΙ του ΣτΕ στο νόμο Παππά (όχι για το περιεχόμενο) για το ποιος έχει την αρμοδιότητα να πραγματοποιήσει το διαγωνισμό.

Θα μπορούσε επίσης κάποιος να θυμηθεί ότι στην ψηφοφορία στην ΚΕ για την εκλογή των μελών της ΠΓ πολλοί ανάγνωσαν το αποτέλεσμα ως κυριαρχία του υπουργού ψηφιακής πολιτικής. Σε όσους «πήγαν χαμηλά», η δημοσιοποίηση των σταυρών δεν άρεσε και ίσως τώρα να πήραν την εκδίκησή τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πολιτική Γραμματεία ΕΡΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ