Βοήθεια από το Airbnb ζητεί η ΑΑΔΕ για να πιάσει τους ιδιοκτήτες που δεν πληρώνουν φόρο - iefimerida.gr

Βοήθεια από το Airbnb ζητεί η ΑΑΔΕ για να πιάσει τους ιδιοκτήτες που δεν πληρώνουν φόρο

Δρόμος στην Αθήνα / Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν μπορούν όλοι οι εφοριακοί να παριστάνουν τους πελάτες στις πλατφόρμες τύπου Airbnb ώστε να εντοπίζουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής και η ΑΑΔΕ ζητεί τη βοήθεια των ίδιων των εταιρειών.

Στην ομιλία του στο συνέδριο Prodexpo ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής υπενθύμισε πως στις 30 Νοεμβρίου λήγει η προθεσμία για την εγγραφή των ακινήτων στο Μητρώο Βραχυχρόνιων Μισθώσεων. Η ΑΑΔΕ, πρόσθεσε, θα καλέσει την Airbnb και τις άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των βραχυχρόνιων μισθώσεων να διαγράψουν όσους ιδιοκτήτες ακινήτων δεν έχουν δηλώσει τον ειδικό αριθμό Μητρώου.

Η αρχή κάνει λόγο επίσης λόγο για «σάρωση» των πλατφορμών από προγράμματα λογισμικού (search robots) που θα «σαρώνουν» τις πλατφόρμες και θα εντοπίζουν ιδιοκτήτες που έχουν «ανεβάσει» ακίνητα και προσφέρουν παράλληλα και επιπλέον υπηρεσίες. Στην περίπτωση αυτή οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να υπαχθούν σε καθεστώς ΦΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα για το κυνηγητό των Airbnb στο economistas.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Airbnb φόρος έλεγχος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ