Προτάσεις εξόδου για απόψε, Μεγάλη Τρίτη, στην Αθήνα... - iefimerida.gr

Προτάσεις εξόδου για απόψε, Μεγάλη Τρίτη, στην Αθήνα...

Προτάσεις εξόδου για απόψε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο κλίμα της ημέρας, Μεγάλη Τρίτη, κινείται η μουσική παράσταση «Υμνοι και Θρήνοι του Θείου Πάθους στο θέατρο Ακροπόλ». Επίσης, η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή εμφανίζονται στο Half Note, ο Βασίλης Φλώρος στο club του Σταυρού του Νότου και Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στο Διπλόχορδο. Στο Μέγαρο Μουσικής, πάλι, παρουσιάζεται το ''Manon" του Jules Massenet...

Αναλυτικά:

ΜΟΥΣΙΚΗ

  • Θρύλοι και θρήνοι από την Ελένη και τη Σουζάνα Βουγιουκλή στο Half Note

Ύμνοι, εξαγνιστικές ταραντέλες, λυτρωτικά μοιρολόγια, τραγούδια της φύσης, σε μια ιδανική τελετουργία της 'Ανοιξης. Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή που η δουλειά τους θα τραγουδήσουν μεταξύ άλλων το «Μάνα μου, Μάνα» από τους δροσουλίτες του Χριστόδουλου Χάλαρη και του Νίκου Γκάτσου που είναι ύμνος της Μεγάλης Παρασκευής του Λιβάνου και στα αραβικά είναι το "Wa Habibi". Επιπλέον, θα τραγουδήσουν, ένα άλλο χαρακτηριστικό γκόσπελ τραγούδι, το "Motherless Child" τραγουδημένο κι από τη μεγαλύτερη τραγουδίστρια των γκοσπελ, Mahalia Jackson καθώς και ταραντέλες και τραγούδια από την παράδοση της Ελλάδας και της κάτω Ιταλίας. Στο HALF NOTE JAZZ CLUB, Tριβωνιανού 17, Μετς. Τιμές εισιτηρίων, (χωρίς ποτό): Τραπέζι 20Euro, Μπαρ και Εξώστης 15Euro, Φοιτητικό (Μπαρ και Εξώστης) 10Euro. Προπώληση εισιτηρίων. Τηλ.: 210 9213310, www.halfnote.gr, www.ticketnet.gr, www.viva.gr

  • Ο Βασίλης Φλώρος στο club του Σταυρού του Νότου

Ο τραγουδοποιός Βασίλης Φλώρος, στο πλαίσιο των ανοιξιάτικων ζωντανών εμφανίσεων που πραγματοποιεί, σήμερα Μεγάλη Τρίτη στο Club του "Σταυρού του Νότου" στο Νέο Κόσμο, θα παρουσιάσει τραγούδια από την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Στις όχθες της αυγής", ανέκδοτο υλικό από το δεύτερο προσωπικό του δίσκο που ήδη «σιγοψήνεται», καθώς επίσης και αγαπημένα τραγούδια άλλων δημιουργών. Μαζί του η νεαρή τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια Κατερίνα Αναγνώστου. Μια βραδιά με ροκ διάθεση και λαϊκά ακούσματα, αλλά και εκλεκτό φίλο καλεσμένο τον Ορφέα Περίδη. Στο Σταυρό του Νότου Club, Φραντζή & Θαρύπου 35, Νέος Κόσμος. Πληροφορίες Τηλ.: 210 9226975, Τιμές εισιτηρίων 10 Euro με μπύρα ή κρασί.

  • Ύμνοι και Θρήνοι του Θείου Πάθους στο θέατρο Ακροπόλ

Το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης, στο Θέατρο Ακροπόλ, οι βυζαντινοί ήχοι και οι μελωδίες από τους ύμνους, τα ψαλτοτράγουδα και τα θρηνητικά τραγούδια της Παράδοσης θα έχουν τον πρώτο λόγο, υπό την καλλιτεχνική επίβλεψη αλλά και συμμετοχή του Χρόνη Αηδονίδη, του μεγάλου καλλιτέχνη, που μαζί με την αξέχαστη Δόμνα Σαμίου έχουν αποτελέσει τον «βασικό άξονα» της παραδοσιακής μουσικής. Θα ερμηνεύσουν, ο Δημήτρης Μπάσης, ένας από τους σημαντικότερους λαϊκούς ερμηνευτές της σύγχρονης μουσικής σκηνής αλλά και με βιώματα στη παραδοσιακή μουσική και τους εκκλησιαστικούς ύμνους και η Νεκταρία Καραντζή.

Επίσης θα πάρουν μέρος, η 30μελής χορωδία Βυζαντινής & Λαϊκής «De profundis» και δεξειοτέχνες της παραδοσιακής Ελληνικής μουσικής. Οι δύο ερμηνευτές θα παρουσιάσουν ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα, με κάποιους από τους ωραιότερους και πιο κατανυκτικούς μεγαλοβδομαδιάτικους ύμνους, αλλά και ψαλτοτράγουδα, λαϊκούς θρήνους της Μεγάλης Παρασκευής και τραγούδια της λαϊκής μας παράδοσης, στο κλίμα των ημερών, υπό την καλλιτεχνική επίβλεψη του σπουδαίου ερμηνευτή και δασκάλου της Παράδοσης, του Χρόνη Αηδονίδη, ο οποίος θα μετέχει επίσης ερμηνευτικά στο πρόγραμμα. Ο Χρόνης Αηδονίδης, 84 ετών σήμερα, με 60 και πλέον χρόνια αφιερωμένα στην διάσωση και διάδοση της παραδοσιακής μουσικής (δημοτικής και βυζαντινής), εξακολουθεί να μυεί στον κόσμο της παράδοσης πολλούς, κυρίως νέους, ανθρώπους, ώστε να μη διακοπεί ποτέ η αυθεντική αλυσίδα της. Στο Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ Ιπποκράτους 9-11 Ημερομηνία Μ. Τρίτη 10/4 στις 9.30 μ.μ. Πληροφορίες Τηλ. 210.3643700 Τιμές εισιτηρίων 25, 22, 18, 15 (φοιτητικό) και 10 ευρώ

  • "Manon" του Jules Massenet στο Μέγαρο Μουσικής

Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης της γνωστής όπερας του Jules Massenet, σε σκηνοθεσία του Laurent Pelly, με πρωταγωνίστρια την Anna Netrebko. Την Ορχήστρα και Χορωδία της Μet διευθύνει ο Fabio Luisi. Στα γαλλικά, με αγγλικούς υπότιτλους. Στο Μέγαρο Μουσικής - αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη», Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη. Τηλ.: 2107282333.Εισιτήριο: Euro 25, 20. Σημεία προπώλησης: ταμεία Μεγάρου, εκδοτήριο Ομήρου 8, 2107282333, www.megaron.gr.

  • Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων live στο Διπλόχορδο

Ο τραγουδιστής μας μεταφέρει την μελαγχολική ομορφιά των μοιρολογιών της πατρίδας του χωρίς προσποίηση, με την κατάλληλη συγκινησιακή φόρτιση, όπως έλεγε ο Μάνος Χατζιδάκις. Τα μοιρολόγια της Κρήτης και άλλα δικά του χαμηλόφωνα τραγούδια θα παρουσιάσει ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, στις δύο εμφανίσεις του στο «Διπλόχορδο Live». Τα μοιρολόγια είναι τραγούδια της βαθιάς ανάγκης, λόγια ειπωμένα από τη μάνα για το οριστικά χαμένο. Τραγούδια θρηνητικά που λυτρώνουν. Σε κρητικά μοιρολόγια και άλλα δικά του χαμηλόφωνα τραγούδια.

Διπλόχορδο, Αγ. Λαύρας 13 & Γαλατσίου, 'Ανω Πατήσια. Τηλ.: 2102283863.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ