H «Μάγχη» των Άλπεων θα κάνει τη διαδρομή Παρίσι-Μιλάνο μόλις σε 4 ώρες! - iefimerida.gr

H «Μάγχη» των Άλπεων θα κάνει τη διαδρομή Παρίσι-Μιλάνο μόλις σε 4 ώρες!

Παρίσι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα σχέδιο επικών διαστάσεων, αυτό της σιδηροδρομικής σήραγγας που θα συνδέει το Τορίνο με τη Λυών έχει διχάσει τους ντόπιους και ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει οδηγήσει σε βίαια επεισόδια.

Η «ορεσίβια» σήραγγα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως «Μάγχη των Άλπεων» αφού αναμένεται να είναι μεγαλύτερη κατά 6 χιλιόμετρα από το εκείνη που ενώνει τη Βρετανία και τη Γαλλία, έχοντας μήκος 56 χιλιόμετρα. Με την ολοκλήρωσή της ο χρόνος του ταξιδιού από το Παρίσι στο Μιλάνο θα μειωθεί από επτά σε τέσσερις ώρες.

Ωστόσο το σχέδιο έχει μπλοκάρει εδώ και 20 χρόνια αφού οι διαφωνούντες έχουν οργανώσει κατά καιρούς «επικές» διαμαρτυρίες. Μάλιστα όταν οι ιταλικές αρχές έφραξαν χώρο έξω γύρω από το χωριό Κιομόντε των Άλπεων, προκειμένου να απαλλοτριωθεί, σχεδόν 400 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και την Αστυνομία.

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε για περιβαλλοντικούς λόγους, τώρα όμως οι διαδηλωτές προβάλλουν οικονομικούς, υποστηρίζοντας ότι θα αποτελούσε σπα τάλη δημόσιου χρήματος και ότι η υφιστάμενη γραμμή αρκεί.

Έκτοτε όμως οι Αρχές χαρακτήρισαν τον χώρο «εθνικού στρατηγικού συμφέροντος», γεγονός που σημαίνει ότι κα λύπτεται πλέον από την ίδια νομοθεσία που ισχύει για τα στρατόπεδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ