«Ημουν στριμωγμένη στο 040 όταν ξαφνικά άρχισαν να απαγγέλλουν ποίηση» -Μια εκπληκτική περιγραφή - iefimerida.gr

«Ημουν στριμωγμένη στο 040 όταν ξαφνικά άρχισαν να απαγγέλλουν ποίηση» -Μια εκπληκτική περιγραφή

Ποιητές διαβάζουν ποίηση μέσα στο 040/ Φωτογραφία: Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ευκαιρία να απολαύσουν ποίηση μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους θα έχουν όλοι όσοι επιβιβάζονται στο λεωφορείο 040 που κάνει το δρομολόγιο Σύνταγμα- Πειραιάς.

Και δεν μιλάμε για απαγγελία έργων σπουδαίων ποιητών μέσω μεγαφώνων, αλλά για ποιητές που θα απαγγέλουν ποίηση live μέσα στο λεωφορείο.

Η πρώτη «επαφή» των επιβατών με την ποίηση έγινε χτες, καθώς η Μαρία Κουλούρη, η Μαργαρίτα Τσουλουχά και ο Νίκος Κουτσοδόντης διάβασαν ποιήματα εν κινήσει, μέσα στο λεωφορείο στη διαδρομή προς Αθήνα, ενώ από την πλευρά του ο Δημήτρης Βασιλάκης αυτοσχεδίασε μουσικά με το σαξόφωνό του.

Έκπληξη προκαλούν μάλιστα τα σχόλια των χρηστών στα social media, καθώς μία γυναίκα έγραψε στο Facebook πως όχι μόνο ήταν από τις πιο ωραίες διαδρομές της ζωής της, αλλά και πως συγκινήθηκε από χαρά.

Αναλυτικά το μήνυμα ενός χρήστη του διαδικτύου:

Έκπληξη προκαλούν τα σχόλια  των χρηστών στα social media, οι οποίοι είδαν με τα μάτια τους ποιητές να διαβάζουν ποίηση μέσα στο 040.

Άλλοι χρήστες δεν ξέχασαν να ανεβάσουν φωτογραφίες στα social media, δίνοντας έτσι μία γεύση από την ποίηση on the road.

Χρήστης του Facebook πέτυχες τους ποιητές on the road μέσα στο λεωφορείο του 040 χτες και τους φωτογράφισε.
Επί τη ευκαιρία άκουσε τους ποιητές να απαγγέλλουν με την συνοδεία σαξόφωνου!

Για όσους λάτρεις της ποίησης πάντως ζήλεψαν που δεν πήραν το λεωφορείο 040 χτες, η δράση αυτή πραγματοποιείται κάθε πρώτη του μήνα έως την 1η Μαρτίου 2019 σε Μέσα Μεταφοράς και εμβληματικούς τόπους στον άξονα Αθήνας- Πειραιά.

Στιγμυότυπο από την 1 Οκτωβρίου από τότε δηλαδή που ξεκίνησε και η δράση στα λεωφορεία του 040.


Τι είναι η Ποίηση on the road;

Σε λεωφορεία, μετρό ή τρένα, σε τοπόσημα της Αθήνας και του Πειραιά, ποιητές, νέοι και παλιότεροι, συνυπάρχουν, συνομιλούν και μας ταξιδεύουν σε γνωστά και άγνωστα μονοπάτια της ποιητικής γραφής. Πρόκειται για μια σύμπραξη της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με τη στήριξη των εταιριών Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ) και Οδικές
Συγκοινωνίες (ΟΣΥ), η οποία περιλαμβάνει σειρά δρώμενων, ποιητικών αναγνώσεων και συζητήσεων, όπως είχε ανακοινωθεί από τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη και τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, σε κοινή Συνέντευξη Τύπου τον Ιούνιο 2018.

Οι δημόσιες αναγνώσεις γίνονται κάθε πρώτη του μηνός, από 1ης Οκτωβρίου 2018 έως 1η Μαρτίου 2019, σε Μέσα Μεταφοράς και εμβληματικούς τόπους στον άξονα Αθήνας- Πειραιά. Κάθε πρώτη Παρασκευή του ίδιου μήνα οι ποιητές συζητούν παρουσία κοινού στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Συντονιστής είναι ο Γιάννης Ν. Μπασκόζος.

Η δράση έχει ήδη ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου 2018 με τον ποιητή Τίτο Πατρίκιο και νεότερους ποιητές, καθώς και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων στο Μετρό του Συντάγματος και συνεχίστηκε με συζήτηση για την Ποίηση και το σώμα, στις 12 Οκτωβρίου στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 040 λεωφορείο ΠΟΙΟΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ