Ο Ζάεφ εξασφάλισε τη συμφωνία των 8 βουλευτών για τη συνταγματική αναθεώρηση - iefimerida.gr

Ο Ζάεφ εξασφάλισε τη συμφωνία των 8 βουλευτών για τη συνταγματική αναθεώρηση

Ο Ζόραν Ζάεφ εξασφάλισε την συναίνεση των «8» βουλευτών για την συνταγματική αναθεώρηση -Φωτογραφία: AP Photo/Boris Grdanoski
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την συμφωνία των «8» βουλευτών που αποσχίσθηκαν από το VMRO-DPMNE και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, επί των συνταγματικών αλλαγών, εξασφάλισε ο Ζόραν Ζάεφ.

Οπως αναφέρει το ειδησεογραφικό site της γειτονικής χώρα Α1 υπήρξε αρχική προφορική συμφωνία των δύο πλευρών το βράδυ της Πέμπτης. Δεν έχει γίνει γνωστό πάντως σε ποιες τροποποιήσεις συμφώνησαν. Οι τελικές «πινελιές» και οι επίσημες αποφάσεις θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, οπότε και θα κατατεθούν τα σχέδια των τροπολογιών.

Υπενθυμίζεται ότι οι «8» ψήφισαν για τις συνταγματικές αλλαγές στις 19 Οκτωβρίου υπό τον όρο της εγγύησης της «Μακεδονικής ταυτότητας» στον καταστατικό χάρτη.

Ετσι, πλέον φαίνεται ότι ο Ζόραν Ζάεφ ξεπερνά και το τελευταίο εμπόδιο για τη συνταγματική αναθεώρηση και μέχρι το τέλος του έτους ή το πολύ αρχές Ιανουαρίου η «μπάλα» για τη συμφωνία των Πρεσπών περνά στο «γήπεδο» της ελληνικής πλευράς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ