Κωστόπουλος (ΕΡΤ): «Μου είχαν κλειδώσει το γραφείο!» -Βενιζέλος: «Είναι κομματικό μαγαζί» - iefimerida.gr

Κωστόπουλος (ΕΡΤ): «Μου είχαν κλειδώσει το γραφείο!» -Βενιζέλος: «Είναι κομματικό μαγαζί»

Φωτογραφία: Εurokinissi
Δημήτρης Τάκης

Αντιδράσεις και υψηλούς τόνους από την αντιπολίτευση προκάλεσε η παρουσία του προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Δημόσιας Τηλεόρασης Βασίλη Κωστόπουλου στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Αρχικά ο κ.Κωστοπουλος επιβεβαίωσε το κλίμα της αντιπαλότητας που υπάρχει στην ΕΡΤ. Οπως ανέφερε όταν πήγε να αναλάβει τα καθήκοντα του, το γραφείο του ήταν κλειδωμένο και δεν υπήρχαν πουθενά τα κλειδιά. Την δεύτερη ημέρα βρήκε να εξελίσσεται συνεδρίαση υπό τον πρώην πρόεδρο Διονύση Τσακνή για το Μουντιάλ και όπως ανέφερε με τις δικές του αποφάσεις δεν έχασε η ΕΡΤ τα δικαιώματα του Μουντιάλ.

Ο κ.Κωστοπουλος άφησε αιχμές και κατά του εντεταλμένου σύμβουλου προγράμματος Σπύρου Κρίμπαλη, λέγοντας ότι οι καταγγελίες του είναι έωλες. «Τα καταφέραμε παρά τον πόλεμο που δεχόμαστε καθημερινά. Απέναντι στην πολιτική του τίποτα που επάξια εκπροσωπούν οι επώνυμες καταγγελίες, εμείς προσπαθούμε να επαναφέρουμε τη δημόσια τηλεόραση στο επίπεδο που θέλει ο λαός».

Τα όσα είπε ο κύριος Κωστόπουλος προκάλεσαν την αντίδραση τόσο του Ευάγγελου Βενιζέλου όσο και του Κώστα Τζαβάρα από τη Νέα Δημοκρατία.

Ε.Βενιζελος: «Εδω βλέπουμε ένα ενδοκυβερνητικό δράμα με ευθύνη της κυβέρνησης. Πρόκειται πια για ένα κομματικό μαγαζί όχι της δεκαετίας του 80´ αλλά φοβάμαι ότι πάμε πίσω και από τη δεκαετία του ‘70. Εγώ δεν είμαι από κείνους που ήθελαν να κλείσει η ΕΡΤ. Αγωνίστηκα να ξανανοίξει αλλά είπαμε να γίνει μία δημόσια τηλεόραση χωρίς τις εποχές του παρελθόντος και τελικά κάναμε μια μεγάλη επιστροφή στο παρελθόν. Το ζήτημα του κ. Καψώχα δεν το θέτει μόνο η Νέα Δημοκρατία, το θέτει κάθε καλοπροαίρετος δημοκράτης πολίτης ο όποιος ενοχλείται»

Κ.Τζαβαρας: «Έχετε κάνει κομματική επιλογή και έχετε ταυτιστεί πλήρως με τις θέσεις του κόμματος που κυβερνά, το κάνατε αδίστακτα και ξεδιάντροπα». Ο Σπύρος Λυκούδης χαρακτήρισε την τοποθέτηση Κωστόπουλου «ομολογία για την ύπαρξη μικρών και μεγάλων πολέμων αλλά και διαρκών υπονομεύσεων που εμποδίζουν όμως την παραγωγή έργου».

Αιχμηρός ήταν και ο Γιάννης Τραγάκης από τη Νέα Δημοκρατία που αποκάλεσε τον πρόεδρο της ΕΡΤ «κακό ντίλερ» αθλητικών προγραμμάτων και ανάφερε: «Έχετε καταλάβει ότι είστε σε ένα μαγαζί που αλληλοσπαράσσεστε;»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΡΤ Κωτσόπουλος Βενιζέλος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ