Φοιτήτριες χάθηκαν στις Αλπεις, σώθηκαν καλώντας αριθμό που ήταν χαραγμένος σε δέντρο -Ενός 75χρονου κυνηγού - iefimerida.gr

Φοιτήτριες χάθηκαν στις Αλπεις, σώθηκαν καλώντας αριθμό που ήταν χαραγμένος σε δέντρο -Ενός 75χρονου κυνηγού

Οι φοιτήτριες απομακρύνθηκαν από τα μονοπάτια πεζοπορίας/ Φωτογραφία αρχείου: AP- Laurent Cipriani
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η έμπνευση ενός κυνηγού να χαράξει τον τηλεφωνικό αριθμό του σε ένα δέντρο αποδείχθηκε σωτήρια για τρεις φοιτήτριες που χάθηκαν στις γαλλικές Αλπεις κάνοντας πεζοπορία.

Οι τρεις 20χρονες Κινέζες απομακρύνθηκαν από τα μονοπάτια που ακολουθούν συνήθως οι πεζοπόροι στο όρος Σαλέβ, κοντά στη Γενεύη και εγκλωβίστηκαν ανάμεσα σε τεράστιους βράχους, το απόγευμα της Τρίτης.

«Είδαν ότι σε ένα δέντρο ήταν χαραγμένος ένας αριθμός τηλεφώνου και τον κάλεσαν για να ζητήσουν βοήθεια», εξήγησε η υπηρεσία ορεινών διασώσεων του Ανενσί.

Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν ένας 75χρονος κυνηγός. Πριν από περίπου 10 χρόνια είχε χαράξει το τηλέφωνό του σε διάφορα δέντρα της περιοχής, ώστε να επικοινωνούν μαζί του οι εκδρομείς όταν εντοπίζουν νεκρά ή τραυματισμένα άγρια ζώα στο βουνό.

Οι φοιτήτριες δεν μιλούσαν καλά γαλλικά, αλλά ο 75χρονος κατάλαβε ότι είχαν χαθεί και ενημέρωσε την πυροσβεστική. Τελικά οι τρεις Κινέζες, που έκαναν διακοπές στη Γενεύη, εντοπίστηκαν και σώθηκαν. Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να υποβληθούν σε εξετάσεις, καθώς είχαν μείνει για ώρες στο κρύο.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φοιτήτριες Άλπεις πεζοπορία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ