Χαροπαλεύει ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε στο νοσοκομείο της Σιγκαπούρης! - iefimerida.gr

Χαροπαλεύει ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε στο νοσοκομείο της Σιγκαπούρης!

Χαροπαλεύει ο πρόεδρος στο νοσοκομείο!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τσάρτερ ναύλωσε η οικογένεια του ηγέτη της αφρικανικής χώρας, Ρόμπερτ Μουγκάμπε, για να βρεθεί στο πλευρό του αυτές τις δύσκολες ώρες που δίνει μάχη με «απόρρητη ασθένεια» για να κρατηθεί στη ζωή.

Σύμφωνα με την Zimbabwe Mail ο πρόεδρος της χώρας βρίσκεται στη Σιγκαπούρη όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση από χτες το βράδυ. Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο σπίτι της κόρης του, Μπόνα, η οποία σπουδάζει σε πανεπιστήμιο της πρωτεύουσας, ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Μόλις ένα μήνα πριν είχε διαρρεύσει από το WikiLeaks έκθεση Αμερικανού διπλωμάτη στην οποία αναφερόταν ότι ο Μουγκάμπε είχε καρκίνο του προστάτη και φοβόταν πως είχε γίνει μετάσταση σε ζωτικά όργανα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος -ο οποίος γιόρτασε τον Φεβρουάριο τα 88α γενέθλιά του- έχει ήδη παραδώσει όλες τις αρμοδιότητές του στον 65χρονο υπουργό Άμυνας Έμερσον Μνανγκάγκουα.

Βρετανός αναλυτής που διατήρησε την ανωνυμία του υποστήριξε ότι «Η υγεία του Μουγκάμπε επηρεάζει ολοκληρωτικά την πολιτική σκηνή της Ζιμπάμπουε. Τα πάντα περιστρέφονται γύρω από την υγεία και την ηλικία του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ