Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών έγινε κυνηγός καταιγίδων -Οι ισχυρότερες πλήττουν την Αργεντινή [εικόνες] - iefimerida.gr

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών έγινε κυνηγός καταιγίδων -Οι ισχυρότερες πλήττουν την Αργεντινή [εικόνες]

Καταιγίδα / Φωτογραφία: Intimenews/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κυνηγός των ισχυρότερων καταιγίδων στον κόσμο είναι το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών με το meteo.gr και συμμετέχει στο κυνήγι των ισχυρότερων καταιγίδων του πλανήτη στην Αργεντινή.

Συγκεκριμένα το κυνήγι των ισχυρών καταιγίδων πραγματοποιείται στην περιοχή Pampas, η οποία αποτελεί μία τεράστια έκταση πεδιάδων που εκτείνεται από τους πρόποδες των Άνδεων στην Αργεντινή μέχρι τις ακτές της Βραζιλίας και της Ουρουγουάης

 Η περιοχή Pampas καταλαμβάνει εκτάσεις της Αργεντινής, της Βραζιλίας και της Ουρουγουάης.

Μετεωρολογικά, η περιοχή Pampas είναι γνωστή για τις πολύ ισχυρές καταιγίδες που εκδηλώνονται κατά τη διάρκεια της άνοιξης του Νοτίου Ημισφαιρίου και οι οποίες συνοδεύονται από μεγάλα ύψη βροχής, μεγάλο χαλάζι και πολύ έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Στην πραγματικότητα, οι πεδιάδες του Pampas αποτελούν το μέρος όπου εκδηλώνονται οι ισχυρότερες καταιγίδες του πλανήτη μας.

Καταιγίδα στις πεδιάδες της περιοχής Pampas. Αρκετές επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι στην περιοχή εκδηλώνονται από τις πιο ισχυρές καταιγίδες στον πλανήτη.

Για να δώσει απάντηση στο ερώτημα «γιατί σε αυτή την περιοχή οι καταιγίδες είναι ισχυρότερες από οπουδήποτε αλλού;», μία διεθνής ερευνητική ομάδα κατευθύνεται αυτές τις ημέρες στην Αργεντινή. Με τη χρηματοδότηση του National Science Foundation των ΗΠΑ, οι ερευνητές θα μελετήσουν τις καταιγίδες στις πεδιάδες του Pampas στα πλαίσια της εκστρατείας πεδίου RELAMBAGO-CACTI (https://www.eol.ucar.edu/field_projects/relampago), με στόχο την καλύτερη κατανόηση των μηχανισμών δημιουργίας του ακραίου και επικίνδυνου καιρού.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, μέσω του meteo.gr, συνδράμει σε αυτή την πολύ σημαντική ερευνητική προσπάθεια, υποστηρίζοντας επιχειρησιακά την εκστρατεία πεδίου με καθημερινές, υψηλής ανάλυσης, 48ώρες προγνώσεις για την ευρύτερη περιοχή των πεδιάδων του Pampas στην Αργεντινή.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr υποστηρίζει μετεωρολογικά τις επιχειρήσεις στην περιοχή Pampas όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η πειραματική καμπάνια RELAMPAGO.

Η παροχή ακριβών και λεπτομερών προγνώσεων είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον καλύτερο προγραμματισμό των μετρήσεων που θα πραγματοποιηθούν, τόσο με επίγεια όσο και με εναέρια μέσα.

Πηγή/Φωτογραφίες: meteo.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ