Σαμαράς: Εκλογές στις 6 Μαϊου - iefimerida.gr

Σαμαράς: Εκλογές στις 6 Μαϊου

Σαμαράς: Δεν μπορώ να συνεργαστώ με το ΠΑΣΟΚ της «Υπατίας»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για το εάν καταφέρει η Νέα Δημοκρατία να πάρει στις επερχόμενες εθνικές εκλογές την αυτοδυναμία, και πώς θα κινηθεί στο ενδεχόμενο που δεν καταφέρει να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα ποσοστά μίλησε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «Ανατροπή» με τον Γιάννη Πρετεντέρη.

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως χρειάζεται μία αυτοδύναμη κυβέρνηση για να μπορέσει να κάνει τις αλλαγές που χρειάζεται χωρίς να μπορεί να εξαρτάται από άλλα κόμματα, αλλά και από ξένους ηγέτες. Παράλληλα υποστήριξε πως σέβεται την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, εάν όμως δεν γίνει εφικτό να σχηματιστεί βιώσιμη κυβέρνηση μετά τις εκλογές, ο Αντώνης Σαμαράς, τόνισε πως θα οδηγηθούμε αναγκαστικά σε νέα εκλογική διαδικασία.

Θέλοντας να υποστηρίξει γιατί χρειάζεται την αυτοδυναμία, ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως δεν θα είναι ικανός να προχωρήσει στην μεγάλη αλλαγή που θέλει να κάνει στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και να αλλάξει τον νόμο Ραγκούση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν μπορώ να συνεργαστώ με το ΠΑΣΟΚ της Υπατίας».

Απαντώντας στο ερώτημα για το εάν υπάρχει κρυφή αντζέντα από την Τρόικα σχετικά με περαιτέρω μέτρα όπως την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, και το ενδεχόμενο «βαλκανοποίησης» Ελλάδας, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως χώρες με χαμηλούς μισθούς όπως η Βουλγαρία δεν κατάφερε εδώ και δεκαετίες με τους μισθούς αυτούς να προσελκύσει επενδύσεις και να έλθει ανάπτυξη.

Για τα ζητήματα της οικονομίας, ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε πως δεν μπορούν να αυξάνονται συνέχεια οι φόροι, καθώς είναι γνωστό πλέον πως όσο αυξάνονται οι φόροι, τόσο λιγότερα εισπράττει το κράτος.

Για το ζήτημα του «κουρέματος», ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε πως «πρέπει να συζητήσουμε με τους ιδιώτες ομολογιούχους, τους κατέκλεψαν». Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είπε πως το κράτος χρωστάει σε αυτούς τους ανθρώπους, καθώς τους πήρε τα μισά από αυτά που είχαν επενδύσει, κάτι το οποίο δεν έχει ξαναγίνει.

Δεσμεύτηκε πως το θέμα θα εξεταστεί από την Νέα Δημοκρατία, καθώς ήδη έχουν γίνει συναντήσεις με τους ανθρώπους αυτούς, και έχουν βρεθεί 3-4 λύσεις που θα συζητηθούν.

Αναφορικά με τα δάνεια και το ζήτημα των δανειοληπτών, ο Αντώνης Σαμαράς σχολίασε πως εδώ και δεκαετίες η Τράπεζα της Ελλάδος τόνιζε πως δεν επιτρέπεται ο δανειολήπτης να πληρώνει δόση δανείου άνω του 30% του μισθού του.

Σε ερώτηση του Γιάννη Πρετεντέρη για το εάν ισχύουν ακόμη όσα ειπώθηκαν στο «Ζάππειο 2», ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως ισχύουν, καθώς «δεν μπορεί η Ελλάδα να κάνει τίποτα, ούτε εξαγωγές, ούτε επενδύσεις, με φορολογία στο 45%, ενώ η γειτονικές χώρες, όπως η Τουρκία να έχει πολύ χαμηλότερη».

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην «Ανατροπή» εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ