Ζημιές στο μοναδικό αεροπλανοφόρο της Ρωσίας -Επεσε γερανός, 4 τραυματίες και 1 αγνοούμενος - iefimerida.gr

Ζημιές στο μοναδικό αεροπλανοφόρο της Ρωσίας -Επεσε γερανός, 4 τραυματίες και 1 αγνοούμενος

Ζημιές στο μοναδικό αεροπλανοφόρο της Ρωσίας/ Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ζημιές υπέστη το Admiral Kouznetsov, το μοναδικό αεροπλανοφόρο της Ρωσίας, έπειτα από ατύχημα κατά τις επισκευές σε ναυπηγείο του Μούρμανσκ.

Ενώ γέμιζε η δεξαμενή, για την έξοδο του πλοίου, ένας γερανός έπεσε στο κατάστρωμα του πλοίου από ύψος περίπου 15 μέτρων. Κατά το ατύχημα τραυματίστηκαν 4 άνθρωποι, από τους οποίους ο ένας σοβαρά, ενώ αγνοείται ο πρώτος μηχανικός.

Επίσης, προκλήθηκαν ζημιές τόσο στο κατάστρωμα, όσο και στο σκαρί του πλοίου, χωρίς ωστόσο να υποστούν ζημιές κάποιοι ζωτικής σημασίας εξοπλισμοί του αεροπλανοφόρου.

Η ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας άσκησε ποινική δίωξη για παραβίαση των κανονισμών ασφαλείας στο ναυπηγείο όπου σημειώθηκε το ατύχημα.

Το αεροπλανοφόρο «Admiral Kouznetsov» καθελκύσθηκε το 1987. Τον Φεβρουάριο του 2017, συμμετείχε σε στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία στη Μεσόγειο, κατά την διάρκεια της οποίας έχασε δύο αεροσκάφη. Μετά το τέλος της επιχείρησης κατέπλευσε στα ναυπηγεία του Μούρμανσκ για επισκευαστικές εργασίες, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2020, ενώ το 2021 θα ενταχθεί εκ νέο στον ρωσικό πολεμικό στόλο.

Πηγή: ΑΠΕ/ TASS

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αεροπλανοφόρο ΡΩΣΙΑ Ατύχημα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ