Χανιά: Αναρχικοί έγραψαν συνθήματα στο ξενοδοχείο που έχασε τη ζωή της η 20χρονη - iefimerida.gr

Χανιά: Αναρχικοί έγραψαν συνθήματα στο ξενοδοχείο που έχασε τη ζωή της η 20χρονη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνθήματα και μπογιές στο ξενοδοχείο στον Σταυρό Χανίων, όπου είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς-σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις- μέσα σε ασανσέρ η 20χρονη Αλέκα Τσιλιγιάννη, πέταξαν αναρχικοί, καταγγέλλοντας παντελή έλλειψη μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους.

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, υποστηρίζουν πως ο θάνατος της κοπέλας, οφείλεται σε πνιγμό από καρότσι μεταφοράς τροφίμων μέσα σε αναβατόριο που χρησιμοποιείτο ως ανελκυστήρας.

Σημειώνεται, ότι η άτυχη κοπέλα είχε μείνει στο ασανσέρ για περίπου 20 λεπτά χωρίς να έχει τις αισθήσεις της, προτού να μπορέσουν συνάδελφοί της να την απεγκλωβίσουν.

Έπειτα από πολυήμερη μάχη που έδωσε για τη ζωή της στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων, η 20χρονη εξέπνευσε την 3η Οκτωβρίου.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας για την χρήση αυτής της καρμανιόλας (σήμανση κλπ), παρόλο που το ξενοδοχείο είχε μεριμνήσει να δώσει γραπτές οδηγίες για να είναι χαμογελαστοί οι εργαζόμενοι μπροστά στους τουρίστες. Ο φόρτος εργασίας και η πίεση για να “βγει η δουλειά” εμμέσως πλην σαφώς, ουσιαστικά ανάγκαζε το προσωπικό να χρησιμοποιεί το αναβατόριο για να κερδίσει χρόνο. Ελάχιστο χρονικό διάστημα μετά τον απεγκλωβισμό της κοπέλας, είχαν κολληθεί προειδοποιητικά χαρτιά για την χρήση του αναβατορίου μόνο για τρόφιμα», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι αναρχικοί στην ανακοίνωσή τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ