Mπακογιάννη: «Ευθέως αντισυνταγματική η τροπολογία για τα κόμματα» - iefimerida.gr

Mπακογιάννη: «Ευθέως αντισυνταγματική η τροπολογία για τα κόμματα»

Mπακογιάννη: «Ευθέως αντισυνταγματική η τροπολογία για τα κόμματα»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ευθέως αντισυνταγματική» χαρακτήρισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογίαννη, την τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και ταυτόχρονα διεμήνυσε πως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, αφού παραβιάζει κατά τρόπο κατάφωρο τις αρχές της δημοκρατικής ισονομίας και ισότητας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, με κύριο θέμα τη ρύθμιση των δανείων των υπερχρεωμένων κομμάτων η κ. Μπακογιάννη, μεταξύ άλλων, τόνισε πως «η τροπολογία στο νόμο για την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων είναι ευθέως αντισυνταγματική. Είναι αντισυνταγματική, γιατί με αυτήν καταργούνται υφιστάμενα αστικά δικαιώματα, που εν προκειμένω είναι τα δικαιώματα των Τραπεζών, στις οποίες έχει εκχωρηθεί η συγκεκριμένη χρηματοδότηση, τρίτο τρίμηνο του 2011 και πρώτο τρίμηνο του 2012, ως εγγύηση της δανειοδότησης των κομμάτων».

Οπως διευκρίνισε «η αντισυνταγματικότητα αυτή στηρίζεται στο άρθρο 2 του Συντάγματος που προστατεύει την αξία και κατ' επέκταση την προσωπικότητα του ανθρώπου, από το άρθρο 1 του πρόσφατου πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ, με το οποίο προστατεύεται ειδικά η περιουσία, της οποίας επιτρέπεται η στέρηση μόνο για δημόσια ωφέλεια και με καταβολή αποζημιώσεως».

«Έτσι εκτός από το δικαίωμα όποιου έχει έννομο συμφέρον να προσβάλει την Υπουργική Απόφαση που θα χορηγήσει τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση απευθείας στα κόμματα, αγνοώντας την εκχώρηση της στις Τράπεζες που είναι οι δικαιούχοι, υφίσταται ευθεία υποχρέωση των διοικούντων τις Τράπεζες που έχουν χορηγήσει τα δάνεια να προσφύγουν κατά της απόφασης αυτής που φαλκιδεύει τα δικαιώματα τους και με ασφαλιστικά μέτρα να ζητήσουν από το Συμβούλιο της Επικρατείας να απαγορεύσει άμεσα την εκταμίευση της επιχορήγησης. Διαφορετικά, οι διοικούντες τις Τράπεζες αυτές, διαπράττουν απιστία σε βάρος της Τράπεζας που διοικούν, η οποία λόγω ποσού είναι σε βαθμό κακουργήματος και διώκεται αυτεπάγγελτα», συνέχισε.

Κλείνοντας επεσήμανε πως «η τροπολογία που κάνει νομότυπη τη λεηλασία του δημοσίου χρήματος δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, γιατί παραβιάζει κατά τρόπο κατάφωρο τις αρχές της δημοκρατικής ισονομίας και ισότητας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ