Λαγκάρντ: Οι Ελληνες είναι χαλαροί με τη δουλειά, τα λεφτά, τους φόρους... - iefimerida.gr

Λαγκάρντ: Οι Ελληνες είναι χαλαροί με τη δουλειά, τα λεφτά, τους φόρους...

Λαγκάρντ: «Είχαμε δίλημμα με την Ελλάδα - Να την αφήσουμε να χρεοκοπήσει ή όχι»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαφείς αιχμές για τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου άφησε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς, όπως ανέφερε, οι διαφορές μεταξύ βόρειων και νότιων είναι μεγάλες και έγιναν ακόμη πιο έντονες όταν ξέσπασε η κρίση, καθώς ξεχώρισαν αυτοί που αποταμίευαν από τους σπάταλους.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο CBS, η κυρία Λαγκάρντ, είπε πως υπάρχει χάσμα μεταξύ των Ευρωπαίων του Βορρά που δουλεύουν πολύ και ξοδεύουν λίγα και των Ευρωπαίων του Νότου, όπως οι Έλληνες, που είναι πολύ χαλαροί με την δουλειά, το χρήμα και το να πληρώνουν φόρους.

Συγκεκριμένα για την Ελλάδα ανέφερε ότι «γλίτωσε στο παρά πέντε», επαναλαμβάνοντας ότι έχουν να γίνουν πολλά ακόμη. «Η χώρα έμεινε τελείως γυμνή» τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ και πρόσθεσε ότι η χώρα των 11 εκ. ανθρώπων, είχε μισό τρισ. δολάρια χρέους και δεν μπορούσε να τα ξεπληρώσει.

Σημείωσε ακόμα ότι η Ευρώπη είχε να αντιμετωπίσει ένα δίλημμα αντίστοιχο με αυτό που αντιμετώπισαν οι ΗΠΑ, με την Lehman Brothers: Είτε να σώσουν την Ελλάδα, είτε να την αφήσουν να χρεοκοπήσει.

Η διευθύντρια του ΔΝΤ, τόνισε ότι στην Ευρώπη υπάρχει κοινό νόμισμα, αλλά όχι συντονισμένη δημοσιονομική πολιτική και αυτός είναι ο λόγος που μερικά κράτη ακολούθησαν διαφορετική κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ