Η dream team της κωμωδίας σε μία ξεκαρδιστική φάρσα -Ο ένας απατά τον άλλον [εικόνες] - iefimerida.gr

Η dream team της κωμωδίας σε μία ξεκαρδιστική φάρσα -Ο ένας απατά τον άλλον [εικόνες]

«Πουλιά στον αέρα» του Ζορζ Φεντό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Απαντάς «δέχομαι» επειδή σε κοιτάει ο κόσμος και μετά που ο κόσμος φεύγει, ανακαλύπτεις ξαφνικά, πως έχεις μείνει μόνος, με μια γυναίκα, παντρεμένος!». Τι γίνεται από κει και πέρα;

Ο Ζορζ Φεντό έγραψε την πονηρή φάρσα «Le Dindon» το 1896. Σήμερα, ο Νίκος Μαστοράκης, στην πρώτη του συνεργασία με τα Αθηναϊκά Θέατρα, το διασκευάζει, το σκηνοθετεί και το μεταφέρει στο 2018 με τον τίτλο «Πουλιά στον αέρα».

Η ξεκαρδιστική κωμωδία με τον απολαυστικό θίασο κάνει πρεμιέρα Πέμπτη 1η Νοεμβρίου στο θέατρο Αλίκη.

Επί σκηνής μία ομάδα πρωταγωνιστών που φλερτάρει, ερωτεύεται, απατάει και ψεύδεται, Βίκυ Σταυροπούλου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Θεοδώρα Τζήμου, Ιωάννης Παπαζήσης, Χριστίνα Τσάφου, Νίκος Αρβανίτης, Μαρία Κωνσταντάκη, Γιώργος Χρανιώτης, Κωνσταντία Χρηστοφορίδου, Δημήτρης Λιόλιος, Μαριλού Κατσαφάδου, Γιάννης Ρούσσος.

Παίζουν: Βίκυ Σταυροπούλου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Θεοδώρα Τζήμου, Ιωάννης Παπαζήσης, Χριστίνα Τσάφου, Νίκος Αρβανίτης,  Μαρία Κωνσταντάκη, Γιώργος Χρανιώτης, Κωνσταντία Χρηστοφορίδου, Δημήτρης Λιόλιος, Μαριλού Κατσαφάδου, Γιάννης Ρούσσος.



Είμαστε στο Παρίσι!
...Ο Ποντανιάκ κυνηγάει τη Λουσιέν για να τη ρίξει στο κρεβάτι του. Αυτό που δεν ξέρει όμως είναι ότι εκείνη είναι παντρεμένη με τον καλό του φίλο Βατλέν.

Την ησυχία του Βατλέν, όμως, έρχεται να διαταράξει ένα «στιγμιαίο λάθος του παρελθόντος», η Σβετλάνα, που απειλεί να τα αποκαλύψει όλα στον σύζυγό της και φίλο του Βατλέν, τον Σολντινιάκ, εκτός κι αν επαναλάβουν το ίδιο «λαθος»!

Ο Βατλέν, απελπισμένος, ζητάει συμβουλές από τον Ποντανιάκ κι εκείνος τον προτρέπει να επισκεφθεί ένα παράνομο ξενοδοχείο με τη Σβετλάνα εκμεταλλευόμενος τη δήλωση της Λουσιέν «Οφθαλμόν αντί οφθαλμού και κέρατον αντί κεράτου!».

Στην εξίσωση προστίθεται η γυναίκα του Ποντακιάκ που προσπαθεί διαρκώς να τον πιάσει στα πράσα αλλά και ο Ρεντιγιόν, μόνιμα ερωτευμένος με τη Λουσιέν, που πνίγει τον πόνο της απόρριψης με την Αρμαντίν.

Πώς βρίσκονται, λοιπόν, όλοι αυτοί αυτοί ταυτόχρονα στο δωμάτιο 39 του ξενοδοχείου Amour όπου ο αθώος πλην όμως πρόθυμος για όλα κύριος Πενσάρ και η κουφή γυναίκα του έχουν επισκεφθεί για να γιορτάσουν την επέτειο του γάμου τους;

Τι θέλουν όλοι αυτοί ο ένας απ΄ τον άλλον; Ποια κρυφή φαντασίωση τους κυνηγάει; Και γιατί καταλήγουν στο σπίτι του Ρεντιγιόν να παίζουν κρυφτό με την πανταχού παρούσα νταντά του; Ποιος τελικά απατάει ποιον; Ποιος την πατάει στο τέλος;

Η αλήθεια είναι κάπου ανάμεσα στα σεντόνια κρυμμένη.

Ξανά μαζί επί σκηνής μετά από καιρό η Βίκυ Σταυροπούλου με τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη

Διασκευή-Σκηνοθεσία : Νίκος Μαστοράκης
Χορογραφίες : Φωκάς Ευαγγελινός
Σκηνικά : Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια : Κατερίνα Παπανικολάου
Αρχική μετάφραση : Μαριαλένα Κωτσάκη
Σχεδιασμός Φωτισμών : Στέλλα Κάλτσου
Μουσική Επιμέλεια : Νίκος Μαστοράκης
Βοηθός Σκηνοθέτη : Δανάη Καλαχώρα, Μαριλένα Μόσχου
Βοηθός Σκηνογράφου : Ελίνα Δράκου
Βοηθός Ενδυματολόγου: Μαριάννα Ζαχαριάδη
Βοηθός Σχεδιασμού Φωτισμών: Στέβη Κουτσοθανάση

Ο ένας κυνγάει τον άλλο για να τον ρίξει στο κρεβάτι του
Βίκυ Σταυροπούλου, Ιωάννης Παπαζήσης


Ερωτικά μπλεξίματα και παρεξηγήσεις
Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Θεοδώρα Τζήμου



Πρωταγωνιστούν: Βίκυ Σταυροπούλου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Θεοδώρα Τζήμου, Ιωάννης Παπαζήσης, Χριστίνα Τσάφου, Νίκος Αρβανίτης, Μαρία Κωνσταντάκη, Γιώργος Χρανιώτης, Κωνσταντία Χρηστοφορίδου, Δημήτρης Λιόλιος, Μαριλού Κατσαφάδου, Γιάννης Ρούσσος.

Θέατρο Αλίκη / Αμερικής 5, Αθήνα

Ημέρες – ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Κυριακή : 20:00, Πέμπτη, Παρασκευή : 21:00, Σάββατο 18:00 & 21:00

Διάρκεια παράστασης: 100΄
Εισιτήρια : Από 16 ευρώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ