Προσπάθεια για συναινετικές μειώσεις μισθών των δημοσιογράφων του MEGA - iefimerida.gr

Προσπάθεια για συναινετικές μειώσεις μισθών των δημοσιογράφων του MEGA

Προσπάθεια για συναινετικές μειώσεις μισθών των δημοσιογράφων του MEGA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης του MEGA προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στις προτάσεις για ατομικές συμβάσεις και την βούληση των 130 δημοσιογράφων του καναλιού , που υπέγραψαν κείμενο διαμαρτυρίας, να παραμείνουν οι αποδοχές τους σε αξιοπρεπή επίπεδα και να μην θιγούν καίριας σημασίας εργασιακά δικαιώματα.

Η πρόταση που κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από την διοίκηση αρχικά προκάλεσε ένταση στο κανάλι. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του σταθμού, Ηλίας Τσίγκας, ανέλυσε στους εργαζόμενους την κατάσταση και ανακοίνωσε τις περικοπές που ξεκινούν από 10% για όσους παίρνουν έως 1,500 ευρώ, 15% για εκείνους που φτάνουν τα 2,500 ευρώ και 20% για τους πάνω από 2,500 ευρώ .

Στην συνέχεια υπήρξαν θεσμικά ζητήματα τα οποία προκάλεσαν την αντίδραση των 130 δημοσιογράφων όπως η μη πληρωμή της εργασίας του Σαββατοκύριακου και η αντικατάσταση της από ρεπό, η μην αναγνώριση προϋπηρεσίας κ.α.

Το κείμενο διαμαρτυρίας δεν υπέγραψαν οι Πάυλος Τσίμας και Σταύρος Θεοδωράκης λόγω του ότι αμφότεροι εργάζονται ως παραγωγοί εκπομπών με διαφορετικό τρόπο αμοιβής από τους μισθωτούς. Αντίθετα, το υπέγραψαν κορυφαία στελέχη όπως η Ολγα Τρέμη και ο Μανώλης Καψής.

Ο διευθυντής ειδήσεων του MEGA Χρήστος Παναγιωτόπουλος καταβάλει συστηματική προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει συμβιβασμός και να μην οδηγηθούν τα πράγματα στα άκρα ενώ ανάλογη διάθεση υπάρχει και από την πλευρά των εργαζομένων που δεν επιθυμούν το MEGA να έχει την τύχη του ALTER.

Οι εργαζόμενοι επιμένουν ιδιαίτερα στο θέμα των αμοιβών για την εργασία του Σαββατοκύριακου ενώ δεν τίθεται ζήτημα για τον 13ο και 14ο μισθό που είναι άλλωστε νομικά κατοχυρωμένοι. Οι συζητήσεις γίνονται τώρα σε καλό κλίμα και με διάθεση των εργαζομένων να παραμείνει το MEGA πρώτο στην ενημέρωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ