Αυτός ο νεκρός της Πομπηίας έγινε viral για κάτι που δεν έκανε [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτός ο νεκρός της Πομπηίας έγινε viral για κάτι που δεν έκανε [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτή η εικόνα έγινε viral από τη στιγμή που το Pompeii Archaeological Park ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram μια φωτογραφία που τράβηξε ο καθηγητής Massimo Ossana, υπεύθυνος για τις ανασκαφές στα ερείπια της Πομπηίας.


Η φωτογραφία αυτή έδειχνε ένα από τα πετρωμένα θύματα της τραγικής έκρηξης του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. σε μια ιδιαίτερη στάση: ο άνδρας κείτεται με την πλάτη στο χώμα, και δείχνει να έχει ζήσει τα τελευταία δευτερόλεπτα της ζωής του με το δεξί χέρι πάνω στα γεννητικά του όργανα.


Αυτή η φωτογραφία κάνει από τότε επαναλαμβανόμενα τον γύρο των social media, Twitter, Reddit και 4chan, ενώ γρήγορα οι χρήστες έδωσαν και όνομα στον νεκρό άντρα.

Πολλά επιστημονικά σάιτ αναζήτησαν την αλήθεια σε αυτή τη σκηνή: μπορεί κάποιος που βρίσκει έναν τόσο τρομακτικό θάνατο να απολαμβάνει μια ιδιαίτερη στιγμή, ενώ τον καλύπτουν λάβα και σκόνη από το ηφαίστειο;


Ο ηφαιστιολόγος Pier Paolo Petrone, έγραψε διατριβή για το θέμα, υπενθυμίζοντας ότι ο άντρας «πέθανε από ένα μείγμα καυτών αερίων και νέφους καπνών, τα οποία σκότωσαν και τα περισσότερα άτομα στην αρχαία ρωμαϊκή πόλη της Πομπηίας. Τα χέρια και τα πόδια τους βρέθηκαν διπλωμένα εξαιτίας της θερμοκρασίας». Ο καθηγητής Petrone πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι βρέθηκαν σε περίεργες στάσεις εξαιτίας της αιφνίδιας ακαμψίας που προκάλεσαν οι εξαιρετικά μεγάλες θερμοκρασίες που τους σκότωσαν ακαριαία.


Η καταστροφή της Πομπηίας συνέβη την νύχτα της 24ης προς 25 Αυγούστου του έτους 79 μ.Χ. μετά από μια φοβερή έκρηξη του Βεζούβιου. Ενα τεράστιο κύμα από στάχτη έθαψε τα πάντα, μέσα σε λίγες ώρες. Στην αρχή σηκώθηκε ένα φοβερό σύννεφο από στάχτη, η οποία σκέπασε την πόλη σε ύψος ενός μέτρου. Μόλις αντιλήφθηκαν οι κάτοικοι της Πομπηίας τη θεομηνία, άρχισαν να τρέπονται σε φυγή, παίρνοντας ο καθένας ό,τι μπορούσε να προφτάσει τις συνταρακτικές εκείνες στιγμές. Πολλοί όμως άλλαξαν γνώμη και ξαναγύριζαν αλλά τους έπιανε παραλυσία από τον πανικό.


Ύστερα από το σύννεφο της στάχτης, κατέκλυσε την πόλη μία αφάνταστη καταιγίδα από ηφαιστειακά αναβλήματα και κίσσηρι (ελαφρόπετρα), που την σκέπασαν σε ύψος 3 και περισσότερα μέτρα, πάνω δε σ' αυτές επικάθησε νέο στρώμα από στάχτη και πέτρες, ώστε η σημερινή επίχωση φτάνει τα 6-7 μέτρα. Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 2.000 άτομα τάφηκαν ζωντανά και πέθαναν έτσι από ασφυξία.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πομπηία νεκρός masturbating man
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ