Ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί το Αγιον Ορος -Εσπασε ο πάγος - iefimerida.gr

Ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί το Αγιον Ορος -Εσπασε ο πάγος

Από την τελευταία επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Αγιον Ορος / Φωτογραφία: EUROKINISSI/AMEN.GR
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίσκεψη στο Άγιον Όρος προετοιμάζει, πιθανότατα πριν από το ταξίδι στη Μόσχα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα σήμερα συνάντησε εκπροσώπους της Αθωνικής Πολιτείας, τον Νικόδημο της Ιεράς Μονής Λαύρας, τον ηγούμενο Ιεράς Μονής Διονυσίου Πέτρο, τον αντιπρόσωπο της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου Νικόδημο και τον νέο διοικητή του Αγίου Ορους Κωστή Δήμτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα στην συνάντηση ήταν εξαιρετικό και έσπασε ο πάγος που είχε δημιουργηθεί, όταν ο πρωθυπουργός ματαίωσε πρόσφατα επίσκεψή του στο Άγιον Όρος.

Η επίσκεψη είχε γνωστοποιηθεί, και στη συνέχεια, με διαρροή, είχε ανακοινωθεί η αναβολή της «λόγω φόρτου εργασίας».

Ωστόσο, με διαρροή επίσης σε εκκλησιαστικές ιστοσελίδες, από τις Καρυές, είχε μεταδοθεί ότι «ακυρώνεται η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Άγιον Όρος από τους Αγιορείτες και όχι λόγω βεβαρημένου όπως ακούγεται προγράμματος».

Ο πρωθυπουργός, στην σημερινή του συνάντηση, τόνισε τη σημασία του Αγίου Όρους για την Ορθοδοξία και τον Διορθόδοξο διάλογο, ενώ συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην υποστήριξη της Ιεράς Κοινότητας, κυρίως στον τομέα των υποδομών του Αγίου Όρους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας Άγιον Όρος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ