Εως τη Μάλτα και τη Λιβύη έγινε αισθητός ο σεισμός της Ζακύνθου - iefimerida.gr

Εως τη Μάλτα και τη Λιβύη έγινε αισθητός ο σεισμός της Ζακύνθου

Το λιμάνι της Ζακύνθου μετά τον σεισμό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αισθητός ακόμη και σε γειτονικές χώρες, έγινε ο σεισμός που σημειώθηκε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στη Ζάκυνθο και ταρακούνησε σχεδόν ολόκληρη τη χώρα.

Ο σεισμός εκτός από τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, την Αθήνα και την Πελοπόννησο, έγινε αισθητός και στη Μάλτα, στην Ιταλία, στην Αλβανία, ακόμη και στη Λιβύη.

Κατά την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Il Messaggero, η πυροσβεστική στη Σικελία, στην Καλαβρία και στην Απουλία δέχθηκε χιλιάδες τηλεφωνικές κλήσεις για πληροφορίες σχετικά με τη σεισμική δόνηση από θορυβημένους πολίτες.

«Η σεισμική δόνηση έμοιαζε να μην τελειώνει ποτέ», τόνισε κάτοικος της Νάπολης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το Ιταλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των νότιων περιφερειών της Ιταλίας που βρίσκονται στο Ιόνιο, να παραμείνουν μακριά από τις παραλίες, διότι «μπορεί να δημιουργηθούν ανώμαλα κύματα -κατώτερα του ενός μέτρου».

Εκδόθηκε προειδοποίηση για τον κίνδυνο να εκδηλωθεί τσουνάμι, πάντως το Ευρωμεσογειακό Κέντρο ανέφερε μέσω Twitter ότι δεν αναμενόταν παρά μόνο μια μικρή άνοδος του επιπέδου της θάλασσας, κατά περίπου 20 εκατοστά κατά τόπους.

Η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά και η Ιθάκη είχαν χτυπηθεί τον Αύγουστο του 1953 από μια ακολουθία ισχυρών και καταστροφικών σεισμών, με πάνω από 450 νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες, που είχε σχεδόν καταστρέψει τους οικισμούς του νησιού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ