Με επιστράτευση απειλεί η κυβέρνηση – Δεν υποχωρεί η ΠΝΟ - iefimerida.gr

Με επιστράτευση απειλεί η κυβέρνηση – Δεν υποχωρεί η ΠΝΟ

Αποφασισμένη η κυβέρνηση – Δεν υποχωρεί η ΠΝΟ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης – ναυτεργατών με θύματα τους επιβάτες, τους παραγωγούς και τους εμπόρους, οι οποίοι ζουν τη δική τους εβδομάδα των Παθών.

Η ΠΝΟ δεν υποχωρεί από τη σκληρή στάση που έχει αποφασίσει να κρατήσει και επιμένει να προχωρήσει σε 48ωρη απεργία τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη, αφήνοντας στην αβεβαιότητα εν μέσω πασχαλινών εορτών χιλιάδες ταξιδιώτες, νησιώτες, αλλά και παραγωγούς.

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, από την οποία προέκυψε πως δεν αποκλείεται ακόμη και το ενδεχόμενο της επιστράτευσης, η οποία άλλωστε δεν έχει αρθεί από την προηγούμενη απεργία.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον και να διασφαλίσει την ομαλή εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών και την απρόσκοπτη διακίνηση των προϊόντων» ανέφερε η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Από την άλλη πλευρά η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, η οποία δε συνεδρίασε τελικά την Κυριακή, μετά την άκαρπη συνάντηση με την κυβέρνηση, αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα, ένω εικοσιτετράωρο πριν πριν δέσουν κάβους τα πλοία.

Γενικό Δελτίο

TYPE TITLE DATE SOURCE CITY, COUNTRY WORDS LANGUAGE
Εμμένει η ΠΝΟ στην απόφαση για απεργία. "θα πρέπει να υπάρξει βούληση της κυβέρνησης για αναστολή της απεργίας" λέει ο Γ. Χαλάς 09/04/2012 08:48 ΑΠΕ-ΜΠΕ Αθήνα, Greece 324 Greek

Item Number: 11135980

Εμμένει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση, ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση διαμηνύει, ότι είναι αποφασισμένη να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον, για τη μετακίνηση των ταξιδιωτών και τη μεταφορών των προϊόντων.

Πάντως η προαναγγελία της απεργίας έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, καθώς πολλοί ταξιδώτες έχουν ήδη μεταφέρει τα ακτοπλοϊκά εισιτήριά τους σε άλλες ημέρες, ενώ υπάρχουν και ακυρώσεις σε ξενοδοχεία.

Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς, μιλώντας στο ΑΜΠΕ είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει βούληση της κυβέρνησης για αναστολή της απεργίας και επανέλαβε ότι ο Οίκος Ναύτου θα πρέπει να παραμείνει όπως ήταν μέχρι σήμερα.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού Αντώνης Νταλακογιώργος σε δήλωσή του στο ΑΜΠΕ είπε ότι η απόφαση για την 48ωρη απεργία των ναυτεργατών δεν έχει αλλάξει και ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, αναμένεται να συνεδριάσει μόνο, αν προκύψει κάτι πολύ σημαντικό ή βελτιωμένο από πλευράς της κυβέρνησης.

«Η μόνη αντίδραση που έχουμε, είναι να αμυνθούμε μέσω των απεργιακών κινητοποιήσεων» είπε ο κ.Νταλακογιώργος, ενώ αναφερόμενος στην αντιδράσεις κοινωνικών ομάδων και εμπορικών φορέων για την απεργία, απέδωσε την επιλογή του χρόνου στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε αλλαγές για τον Οίκο Ναύτου μέσα στις εορτές. «Δεν πρόκειται να δεχθούμε τετελεσμένα, είτε αυτά αφορούν τα εργασιακά είτε τα ασφαλιστικά δικαιώματα, μέσα στο Πάσχα» πρόσθεσε.

Στις τρεις το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου με την ΠΝΟ για το θέμα του ΝΑΤ. Με βάση την εξέλιξη αυτή, εκτιμάται ότι η απόφαση των ναυτικών για συνέχιση ή αναστολή της απεργίας που έχει προκηρυχθεί για Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη θα ληφθεί αργότερα σήμερα το απόγευμα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ