Οι υπουργοί γνώριζαν για νεκρούς στο Μάτι πριν από τη σύσκεψη με τον Τσίπρα -Υποστράτηγος της Πυροσβεστικής - iefimerida.gr

Οι υπουργοί γνώριζαν για νεκρούς στο Μάτι πριν από τη σύσκεψη με τον Τσίπρα -Υποστράτηγος της Πυροσβεστικής

Ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Ιωάννης Ράμφος.
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια μια κατάθεση φωτιά, ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Ιωάννης Ράμφος, ανατρέπει όλους τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι δήθεν δεν υπήρχε σαφής εικόνα για τους νεκρούς στο Μάτι, όταν έγινε η σύσκεψη με τον πρωθυπουργό στο Συντονιστικό.

Οπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος στην έντυπη εκδοσή του, ήδη από τις 8 το βράδυ της «Μαύρης Δευτέρας» ο ανώτατος αξιωματικός είχε ενημερώσει τα κεντρικά για νεκρούς, ενώ στις 11 δίνει πλέον και συγκεκριμένο αριθμό για τους νεκρούς που έχει βρεί. Σημειώνεται ότι η σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό ξεκινάει στις 11.30. Οπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, από τις καταθέσεις των αξιωματικών της Πυροσβεστικής στην Δικαιοσύνη, ο υποστράτηγος Ιωάννης Ράμφος στις 8 το βράδυ ενημερώνει: «…Προχωράει προς εμένα ένας άνθρωπος καμένος, ο οποίος κατέρρευσε μπροστά στο βενζινάδικο». Ο ίδιος αξιωματικός στις 23:00 αναφέρει: «Στα στενά είδα περίπου 7-8 νεκρούς. Ολα τα άτομα που είδα ήταν έξω από τα αυτοκίνητα, πλησίον οχημάτων μεταξύ τους και παιδιά».

Στις 23:15, ένα τέταρτο δηλαδή πριν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανιστεί μαζί με υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, ο κ. Ράμφος διαβιβάζει: «…αναφέρω ότι έχει τελειώσει το φαινόμενο και απλά μαζεύουμε νεκρούς»…

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ