Σιμόν Μπάιλς: Το αστέρι της ενόργανης μόλις έκανε ένα άλμα που δεν έχει ξανακάνει ποτέ αθλήτρια [βίντεο] - iefimerida.gr

Σιμόν Μπάιλς: Το αστέρι της ενόργανης μόλις έκανε ένα άλμα που δεν έχει ξανακάνει ποτέ αθλήτρια [βίντεο]

H Σιμόν Μπάιλς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Σιμόν Μπάιλς είναι το μεγάλο αστέρι της ενόργανης. H 21χρονη μικροσκοπική Αμερικανίδα από το Τέξας προκαλεί θαυμασμό κάθε φορά που αγωνίζεται.

Εχει ύψος μόλις 1,42 αλλά τα άλματα της φτάνουν στα 2.84μ., για αυτό και οι Αμερικανοί την αποκαλούν ο Μάικλ Τζόρνταν της ενόργανης ή «το κορίτσι που γεννήθηκε για να πετάει».

Είναι η πρώτη Αφροαμερικανή που κατέλαβε την πρώτη θέση στο σύνθετο ατομικό της ενόργανης, σε τρία διαδοχικά Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Αυτή τη φορά η Σιμόν Μπάιλς άφησε για ακόμα μια φορά άφωνους όσους την παρακολούθησαν, καθώς οι ασκήσεις της ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές.

Βασικά, καμία γυναίκα έως τώρα δεν έχει καταφέρει να κάνει αυτό που έκανε η 21χρονη. Οπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα μόνο οι άνδρες έχουν εκτελέσει τέτοιο άλμα.

Η αρχική έκδοση αυτού του άλματος ονομάζεται Τσενγκ, από την Κινέζα αθλήτρια Τσενγκ Φέι. Θεωρείται ένα από τα πιο δύσκολα άλματα στη γυμναστική. Η Μπάιλς έβαλε το δικό της τουίστ -κυριολεκτικά στο άλμα Τσεγκ, προσθέτοντας επιπλέον μισή στροφή.

Δείτε το απίθανο άλμα της Σιμόν Μπάιλς, στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σιμόν Μπάιλς άλμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ