Νέα διαμαρτυρία φοιτητών έξω από το υπ. Παιδείας -Εστησαν αντίσκηνο [εικόνες] - iefimerida.gr

Νέα διαμαρτυρία φοιτητών έξω από το υπ. Παιδείας -Εστησαν αντίσκηνο [εικόνες]

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ

Ολοκληρώθηκε η νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας που πραγματοποίησαν μέλη φοιτητικών συλλόγων ΑΕΙ και ΤΕΙ της Αθήνας, της Θεσσαλίας και της Χαλκίδας.

Οι περίπου 300 συγκεντρωμένοι φοιτητές διαμαρρτυρήθηκαν για τα προβλήματα της στέγασης και της σίτισης που αντιμετωπίζουν πολλά τμήματα, καθώς και για το ζήτημα της επάρκειας των πτυχίων τους αλλά και για τις μετεγγραφές.

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν μέλη φοιτητικών συλλόγων ΑΕΙ και ΤΕΙ της Αθήνας, της Θεσσαλίας και της Χαλκίδας.

Παράλληλα, ζήτησαν να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμων καθηγητών, σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, να μην κλείσει κανένα πανεπιστημιακό τμήμα, ανέγερση νέων εστιών και χορήγηση έκτακτου στεγαστικού επιδόματος.

Διαμαρτυρία φοιτητών

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας οι φοιτητές έστησαν έξω από το υπουργείο Παιδείας ένα αντίσκηνο διαμαρτυρόμενοι με αυτόν τον τρόπο για την κατάσταση των υπαρχόντων εστιών.

Περίπου 300 φοιτητές

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά και τη χθεσινή εισβολή μαθητών και φοιτητών στο γραφείο του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα και η είσοδος του υπουργείου παραμένει κλειδωμένη.

Εξάλλου, στον αύλειο χώρο του υπουργείου βρίσκονται παραταγμένες κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ.

Καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 1ης Νοεμβρίου

Στις 13:00, αντιπροσωπεία των φοιτητικών συλλόγων έγινε δεκτή στο υπουργείο, ωστόσο, όπως ανέφεραν οι φοιτητές, οι απαντήσεις στα αιτήματά τους δεν ήταν ικανοποιητικές.

Οι φοιτητές που αντιτίθενται στον νόμο Γαβρόγλου, καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 1ης Νοεμβρίου.

 στον αύλειο χώρο του υπουργείου βρίσκονται παραταγμένες κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ
Οι φοιτητές αντιτίθενται στον νόμο Γαβρόγλου
Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας
Κρατούν πανό με τα αιτήματά τους
Προβλήματα στη στέγαση και στη σίτιση
Εστησαν αντίσκηνο
Οι φοιτητές γράφουν συνθήματα
Φοιτητές διαμαρτύρονται για δεύτερη μέρα έξω από το υπουργείο
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ