Εικοσιτετράωρη απεργία των ΚΤΕΛ τη Μεγάλη Πέμπτη - iefimerida.gr

Εικοσιτετράωρη απεργία των ΚΤΕΛ τη Μεγάλη Πέμπτη

ΚΤΕΛ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας τη Μεγάλη Πέμπτη αποφάσισε η Ομοσπονδία των εργαζόμενων στα ΚΤΕΛ, προειδοποιώντας παράλληλα ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

Πάντως, παρά την απεργία, δεν αναμένεται να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στη διακίνηση των επιβατών, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΚΤΕΛ Σοφοκλή Φάτσιο, ο οποίος διαβεβαίωσε το επιβατικό κοινό ότι τα λεωφορεία θα κινηθούν όπως έχει προγραμματιστεί, δεδομένου ότι το 90% των ιδιοκτητών είναι και οδηγοί.

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που οι εργαζόμενοι καταφεύγουν σε κινητοποιήσεις, ζητώντας, όπως αναφέρουν, την υπογραφή νέας σύμβασης εργασίας και να σταματήσουν οι απολύσεις, οι οποίες, όπως διατείνονται, έχουν δρομολογηθεί και υλοποιούνται.

Από την πλευρά της, η διοίκηση των ΚΤΕΛ αντιτείνει ότι οι εργαζόμενοι ζητούν νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, με αυξήσεις μισθών, τη στιγμή που σε όλους τους χώρους εργασίας γίνονται μειώσεις αποδοχών.

Αφορμή για την εξαγγελθείσα απεργία αποτέλεσε η κινητοποίηση των εργαζομένων στο ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, οι οποίοι προσπάθησαν να παρεμποδίσουν τα δρομολόγια των λεωφορείων, διαμαρτυρόμενοι για απολύσεις συναδέλφων τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ