«Yeni Safak»: Οι 15 δολοφόνοι του Κασόγκι ήταν σε επικοινωνία με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν - iefimerida.gr

«Yeni Safak»: Οι 15 δολοφόνοι του Κασόγκι ήταν σε επικοινωνία με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Ο πρίγκιπας διάδοχος του θρόνους της Σαουδικής Αραβίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Nέα δεδομένα στην υπόθεση Κασόγκι από την εφημερίδα Yeni Safak, καθώς εμπλέκει απευθείας τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, ο αρχηγός του 15μελούς σαουδαραβικού αποσπάσματος, το οποίο εστάλη στην Κωνσταντινούπολη για να σκοτώσει τον δημοσιογράφο, βρισκόταν σε απευθείας επαφή με το γραφείο του πρίγκιπα διαδόχου του MBS μετά τη δολοφονία.

Ο αρχηγός του αποσπάσματος, ο Μάχερ Αμπντουλαζίζ Μούτρεμπ, είναι μέλος της προσωπικής ασφάλειας του πρίγκιπα διαδόχου, εμφανίζεται στις φωτογραφίες που προέκυψαν από τις κάμερες παρακολούθησης και δημοσιεύθηκαν από τα τουρκικά Μέσα ενημέρωσης να φθάνει στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας και στη συνέχεια να βρίσκεται μπροστά από την κατοικία του προξένου την ημέρα της εξαφάνισης του Κασόγκι, στις 2 Οκτωβρίου. Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Άντελ αλ-Ζουμπέιρ δήλωσε χθες ότι ο Κασόγκι υπήρξε θύμα «δολοφονίας» και αναφέρθηκε σε μία «επιχείρηση άνευ αδείας» του σαουδαραβικού καθεστώτος για την οποία ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν «δεν είχε ενημερωθεί».

Επίσης, στην εφημερίδα Hurriyet, αρθρογράφος προσκείμενος στην τουρκική κυβέρνηση, ο Αμπντουλκαντίρ Σελβί, γράφει ότι ο δημοσιογράφος αμέσως μετά την είσοδό του στο προξενείο, οδηγήθηκε στο γραφείο του προξένου, όπου «στραγγαλίσθηκε» από Σαουδάραβες πράκτορες. «Αυτό διήρκεσε 7 έως 8 λεπτά». Στη συνέχεια, το πτώμα «κόπηκε σε 15 κομμάτια» από έναν ιατροδικαστή που συμμετείχε στο απόσπασμα, προσθέτει ο δημοσιογράφος, σύμφωνα με τον οποίο το διαμελισμένο σώμα μεταφέρθηκε από το προξενείο , αλλά βρίσκεται σε άγνωστη τοποθεσία της Κωνσταντινούπολης.

«Εάν ο πρίγκιπας διάδοχος δεν δώσει λόγο και δεν εκδιωχθεί από την θέση του, δεν πρέπει να κλείσουμε τον φάκελο», συνεχίζει ο αρθρογράφος, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το Ριάντ ανακοίνωσε την απομάκρυνση του δεύτερου στην ιεραρχία των μυστικών υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας, του στρατηγού Άχμεντ αλ-Ασίρι και τριών ακόμη ανώτατων αξιωματούχων των υπηρεσιών αυτών, καθώς και ενός συμβούλου για τα Μέσα ενημέρωσης στη βασιλική αυλή, του Σαούντ αλ-Καχτάνι. Δεκαοκτώ ακόμη αξιωματούχοι συνελήφθησαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΣΟΓΚΙ δολοφονία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ