Ο Τραμπ απειλεί: Θα αυξάνουμε το πυρηνικό οπλοστάσιό μας μέχρι να λογικευτούν Ρωσία και Κίνα - iefimerida.gr

Ο Τραμπ απειλεί: Θα αυξάνουμε το πυρηνικό οπλοστάσιό μας μέχρι να λογικευτούν Ρωσία και Κίνα

Ο Ντόναλντ Τραμπ/ Φωτογραφία: AP- Pablo Martinez Monsivais
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ανάπτυξη του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ απείλησε ο Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να ασκήσει πιέσεις στη Μόσχα και το Πεκίνο.

«Μέχρι να λογικευτούν, οι ΗΠΑ θα αυξάνουν το πυρηνικό οπλοστάσιό τους», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος και διευκρίνισε ότι το σχόλιο αφορά την Κίνα και τη Ρωσία.

Ο Τραμπ κατηγόρησε εκ νέου τη Μόσχα ότι δεν τηρεί τη Συμφωνία για τα Πυρηνικά Όπλα Μέσου Βεληνεκούς (INF) του 1987. Ηδη, ο Αμερικανός έχει πει ότι θα αποσύρει τις ΗΠΑ από αυτή.

Από την πλευρά του ο Τζον Μπόλτον, που είναι στη Μόσχα, αρνήθηκε ότι η Ουάσινγκτον προσπαθεί να εκβιάσει τη Ρωσία απειλώντας ότι θα αποσυρθεί από τη συνθήκη. Ο σύμβουλος του Τραμπ για ζητήματα εθνικής ασφάλειας συμπλήρωσε ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για την ανάπτυξη πυραύλων στην Ευρώπη που θα στοχεύουν τη Μόσχα, αν εγκαταλειφθεί η συνθήκη αυτή του 1987.

Οι παραβιάσεις της συνθήκης εκ μέρους της Ρωσίας ήταν εκείνες που οδήγησαν στην κατάσταση αυτή, σχολίασε ο Μπόλτον, που κατηγόρησε τη Μόσχα ότι παραβιάζει την INF τουλάχιστον τα τελευταία πέντε χρόνια. Υποστήριξε ακόμη ότι η Ουάσινγκτον έχει συζητήσει με τους συμμάχους της τις προθέσεις του Τραμπ και ότι, μετά τη Βρετανία, μπορεί να εκφράσει τη στήριξή της και η Ιαπωνία.

Πάντως, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, προειδοποίησε ότι αν εγκαταλειφθεί η συνθήκη, η Ρωσία θα αναγκαστεί να λάβει μέτρα για την ασφάλειά της.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters, Sputnik

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ πυρηνικά όπλα ΡΩΣΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ