Περισσότεροι από 7.000 στο καραβάνι των μεταναστών που πηγαίνει στις ΗΠΑ - iefimerida.gr

Περισσότεροι από 7.000 στο καραβάνι των μεταναστών που πηγαίνει στις ΗΠΑ

Μετανάστες περιμένουν να περάσουν από τη Γουατεμάλα στο Μεξικό/ Φωτογραφία: AP- Oliver de Ros
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότερους από 7.000 ανθρώπους περιλαμβάνει το καραβάνι το μεταναστών που κινείται προς τις ΗΠΑ, δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΟΗΕ, Φαρχάν Αζίζ Χακ, επικαλούμενος εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού για τη Μετανάστευση.

«Το καραβάνι περιλαμβάνει 7.233 ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους προτίθενται να συνεχίσουν την πορεία τους προς τον βορρά» δήλωσε και υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη να «τους συμπεριφερθούν με σεβασμό και αξιοπρέπεια».

Ο Ντόναλντ Τραμπ, με αναρτήσεις του στο Twitter, έκανε λόγο για εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και συμπλήρωσε ότι έχει ήδη ενημερώσει τον στρατό και τις συνοριακές υπηρεσίες. Παράλληλα όμως, ανέφερε ότι θα μειωθεί η βοήθεια των ΗΠΑ προς το Ελ Σαβαδόρ, τη Γουατεμάλα και την Ονδούρα, επειδή δεν σταμάτησαν αυτούς τους μετανάστες.

Ο Φαρχάν Αζίζ Χακ επισήμανε ότι ο ΔΟΜ και η Ύπατη Αρμοστία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ έχουν κινητοποιηθεί για να προσφέρουν βοήθεια στους μετανάστες. Την Τρίτη ο γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον για να συναντηθεί με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

«Αυτήν την κατάσταση πρέπει να την διαχειριστούμε σε συμφωνία με το διεθνές δίκαιο και με απόλυτο σεβασμό των χωρών στον έλεγχο των συνόρων τους. Τα κράτη της περιοχής πρέπει να συνεργαστούν για την επίλυση της κρίσης», συμπλήρωσε ο Χακ.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καραβάνι μετανάστες ΟΗΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ