Παππάς για ΕΡΤ: Οι εκπομπές της χτυπάνε... 20άρια - 1 εκατ. άνθρωποι είδαν το Αρης-ΠΑΟΚ - iefimerida.gr

Παππάς για ΕΡΤ: Οι εκπομπές της χτυπάνε... 20άρια - 1 εκατ. άνθρωποι είδαν το Αρης-ΠΑΟΚ

Ο Νίκος Παππάς /Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή κριτική εξαπέλυσε στη Νέα Δημοκρατία ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς μιλώντας κατά τη διάρκεια επερώτησης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη λειτουργία της ΕΡΤ.

Ο κ.Παππάς κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν έχει μετανιώσει που έριξε «μαύρο» στην ΕΡΤ και ανάφερε ότι έχει διαψευστεί σε όλα τα θέματα τα οποία έχει καταπιαστεί.

«Δεν έχετε μετανιώσει για τίποτα. Ακόμα πιστεύετε ότι σωστά κλείσατε την ΕΡΤ. Τολμάτε και μιλάτε για το κόστος μισθοδοσίας της ΕΡΤ όταν υπάρχει δίκη που έχει αναβληθεί 8 φορές για τα μπόνους που δίνατε. Ζείτε στον αστερισμό της διάψευσης. Διαψευστήκατε για την ενεργοποίηση του κόφτη,στο ότι δεν θα έκλειναν οι αξιολογήσεις, στο ότι δεν θα δίναμε κοινωνικό μέρισμα και τώρα διαψεύδεστε για το θέμα των συντάξεων, για το θέμα του τέταρτου μνημονίου και για το θέμα του Μακεδονικού. Εχετε πρόβλημα χρονισμού. Επιλέξατε να κλιμακώσετε την επίθεση γύρω από την ΕΡΤ τώρα που πάει καλά και αναγνωρίζεται και από τους τηλεθεατές. Με 15% τηλεθέαση έκλεισε η ΕΡΤ από εσάς. Βυθίστηκε στο 6% και τώρα πήγε στο 9%. Οι εκπομπές της χτυπάνε 20άρια και ορισμένες στα 30%».

Μάλιστα ο κ. Παππάς κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία εκτός από σήμα να αλλάξει και όνομα τονίζοντας «Μήπως εκτός από σήμα να αλλάξετε και όνομα. Από Νέα Δημοκρατία να το κάνετε Νέα Διάψευση».

Αναφερόμενος στο θέμα της ΕΡΤ και των ιδιωτικών καναλιών ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία ήθελε ασύδοτα τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης και ανέφερε οτι αυτή τη στιγμή η ΕΡΤ βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της από τότε που άνοιξε μετά το μαύρο. «Θέλατε ασύδοτα ιδιωτικά κανάλια στη λειτουργία,στα χρέη, στο περιεχόμενο. 170 εκατομμύρια ευρώ από άδειες και 125 εκατομμύρια ευρώ από φόρο διαφήμισης θα εισπράξει το κράτος, κοντά στο μισό δις ευρώ. Η ΕΡΤ σήμερα είναι στη καλύτερη της φάση από τότε που άνοιξε. Με 15% έκλεισε και έπεσε μαύρο ,μετά βυθίστηκε στο 6% και τώρα είναι ξανά στο 9%» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, στα ερωτήματα που υποστηρίζουν ότι το κόστος αγοράς δικαιωμάτων μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων της Super League είναι υπέρογκο, ο κ. Παππάς αντέτεινε ότι το χθεσινό ντέρμπι μεταξύ Αρη και ΠΑΟΚ το είδαν 1.000.000 τηλεθεατές.

Αντιδράσεις από ΝΔ

Η αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του υπουργού Νίκου Παππά. Η συζήτηση πήρε κάποιες στιγμές εκρηκτικό χαρακτήρα όταν η «γαλάζια» βουλευτής Σοφία Βούλτεψη είπε στον Παππά ότι «προσπαθήσατε να γίνετε κυρίαρχος της ενημέρωσης αλλά γίνατε κανίβαλος της ενημέρωσης».

Ακόμα η ΝΔ δια του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου Νίκου Δένδια κατηγόρησε τον υπουργό ότι ενώ επεδίωξε τον έλεγχο του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου «έρχεται εδώ ως κήρυκας της πολυφωνίας και κάνει μάθημα για την αντικειμενική ενημέρωση». «Είναι σα να τοποθετούσαμε τον Ηρώδη υπεύθυνο της βρεφονηπιακής εκπαίδευσης…», είπε ο Δένδιας.

Από την πλευρά της δημοκρατική συμπαράταξης ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι ήταν κατά του μαύρου στην ΕΡΤ, αλλά ότι είναι και κατά του εμπάργκο και της Νέας Δημοκρατίας στην ΕΡΤ και του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Λοβερδος κατηγόρησε τον Νίκο Παππά ότι δεν έδωσε καμία απάντηση στις καταγγελίες που έχουν διατυπώσει τις τελευταίες μέρες στελέχη της ΕΡΤ

« Η ΕΡΤ έχει την αποκρουστική εικόνα ενός δημοσίου φορέα που ουσιαστικά διοικείται από ανομιμοποίητες παραδιοικήσεις, που σπαράσσεται από εμφύλιους πολέμους σκοτεινών φατριών με ιδιοτελέστατα κίνητρα και που τελικά μέσα σ’ αυτό τον δυσώδη βούρκο, ασφυκτιά και πνίγεται το αναφαίρετο ατομικό και δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε πολίτη αυτής της χώρας σε πραγματική και μέσα στο πλαίσιο του αντικειμενική ενημέρωση».

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε ακόμη και στην σφοδρή σύγκρουση που υπήρξε στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο μεταξύ του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Κοτζιά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκος Παππάς ΕΡΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ