Βαρβιτσιώτης: Η κυβέρνηση απέπεμψε κρατικό λειτουργού του υπ.Μετανάστευσης μετά από καταγγελίες για κακοδιαχείριση - iefimerida.gr

Βαρβιτσιώτης: Η κυβέρνηση απέπεμψε κρατικό λειτουργού του υπ.Μετανάστευσης μετά από καταγγελίες για κακοδιαχείριση

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης /Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θέση για την αποχώρηση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Ανδρέα Ηλιόπουλου πήρε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο Ανδρέας Ηλιόπουλος είχε προχωρήσει πρόσφατα σε σοβαρές καταγγελίες για κακοδιαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων στα hot spots ζητώντας εισαγγελική παρέμβαση. Ο κ. Ηλιόπουλος είχε κάνει λόγο για "εικόνες ντροπής" που τον οδήγησαν στο να μιλήσει δημόσια ενώ ειδικά για τη διαχείριση των κονδυλίων είχε πει πως "όλοι βλέπαμε ότι κάτι δεν πάει καλά". Παράλληλα ο κ. Ηλιόπουλος τόνιζε ότι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ήταν "ενήμερος" για όλα τα προβλήματα που είχε εντοπίσει "με σχετική αλληλογραφία". Και αμέσως μετά τις καταγγελίες τον έπαυσε ο Δημήτρης Βίτσας από τα καθήκοντα του.

Και αυτή είναι η 7η αποχώρηση κρατικού λειτουργού μετά τους Γιώργο Καρατζόγλου (Ειδικός Γραμματέας), Οδυσσέας Βουδούρης (Γενικός Γραμματέας), Βασίλης Παπαδόπουλος (Γενικός Γραμματέας), Τάσος Σαλτερής (Γενικός Γραμματέας), Παναγιώτης Νίκας (Διευθυντής Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης) και Ανθή Καραγγελή (Διευθύντρια Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης).

Για το θέμα ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β' Αθηνών, με αφορμή τη δημοσίευση της αποπομπής του Διευθυντή της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, κ. Ηλιόπουλου, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή και προέβη στην εξής δήλωση:

«Για έβδομη φορά, κρατικός λειτουργός -που η ίδια η Κυβέρνηση διόρισε- απομακρύνεται από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής πριν ολοκληρώσει τη θητεία του. Και πάλι, με βαρύτατες καταγγελίες του ιδίου για κακοδιαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και παντελή απουσία ελέγχου από την ελληνική Πολιτεία. Για μια ακόμα φορά, η Κυβέρνηση δεν εστιάζει στην ουσία των καταγγελιών, αλλά επικεντρώνεται στη δίωξη των καταγγελλόντων. Ξεκαθαρίζουμε ότι ο έλεγχος από τη Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να σταματήσει. Ζητάμε, εδώ και τώρα, απαντήσεις σε μία υπόθεση που έχει δυστυχώς πολλές σκιές. Ήρθε η ώρα οι πολίτες να μάθουν την αλήθεια».

Βαρβιτσιώτης: Η κυβέρνηση απέπεμψε κρατικό λειτουργού του υπ.Μετανάστευσης μετά από καταγγελίες για κακοδιαχείριση | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ