Ο Ραγκούσης δεν ψηφίζει την τροπολογία για τα λεφτά στα κόμματα - iefimerida.gr

Ο Ραγκούσης δεν ψηφίζει την τροπολογία για τα λεφτά στα κόμματα

Ραγκούσης: Συνιστά αυτοκτονία του πολιτικού συστήματος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ραντεβού με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο θα έχει αύριο στις 13.00 ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Γιάννης Ραγκούσης προκειμένου να συζητήσουν την προεκλογική στρατηγική.

Ο κ. Ραγκούσης ο οποίος δε περιελήφθη στην Εθνική Εκλογική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ (παρότι υπήρξε εκ των βασικών συντελεστών της εκλογικής επιτυχίας του 2009) αναμένεται να εκθέσει στον πρόεδρο του κόμματος την άποψη του για την προεκλογική τακτική αλλά και να επικυρωθεί και τύποις η υποψηφιότητα του στην Β' Αθηνών.

Αίσθηση προκάλεσε πάντως η δήλωση που έκανε νωρίτερα το πρωί (ΒΗΜΑ fm) σχετικά με το νομοσχέδιο Γιαννίτση που ρυθμίζει τα οικονομικά των κομμάτων. Ο κ. Ραγκούσης προανήγγειλε ότι δεν θα παραβρεθεί στην αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή καθώς χαρακτήρισε την ρύθμιση ως «αποσπασματική».

«Συνιστά αυτοκτονία του πολιτικού συστήματος το να μην γίνεται η ριζική, η γενική μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος, όσον αφορά τα οικονομικά της λειτουργίας τους, και να πηγαίνουμε σε μία αποσπασματική ρύθμιση που απλώς και μόνο θα λύσει το πρόβλημα της ρευστότητας των κομμάτων» είπε για να προσθέσει: «Το να μην φέρνεις όλες τις ρυθμίσεις και να αποσπάς μόνο την τροπολογία για να λύσεις το ταμειακό πρόσκαιρο πρόβλημα, είναι μια πράξη αυτοκτονίας του πολιτικού συστήματος. Και εγώ δεν θέλω να είμαι ανάμεσα σε αυτούς οι οποίοι θα πυροβολήσουν εναντίον του πολιτικού συστήματος. Γιατί πυροβολώντας εναντίον του πολιτικού συστήματος στην πραγματικότητα πυροβολείς εναντίον της δημοκρατίας, και σε μία τέτοια Ελλάδα της κρίσης στην πραγματικότητα πυροβολείς εναντίον της Ελλάδας».

Ο κ. Ραγκούσης, υπενθύμισε ότι από τον Μάιο του 2011 υπάρχει έτοιμο και πλήρες προσχέδιο νόμου στο υπουργείο Εσωτερικών – μετά από πρωτοβουλία του ιδίου και χάρη στη συμβολή μίας υψηλοτάτου κύρους επιστημονικής επιτροπής καθηγητών πανεπιστημίων και ειδικών επιστημόνων. «Είναι έτοιμο ένα προσχέδιο νόμου που μπορεί ανά πάσα στιγμή που θα καταστεί νόμος του κράτους, να μεταβάλλει ριζικά το καθεστώς στα οικονομικά των κομμάτων και των βουλευτών. Να επιφέρει απόλυτη διαφάνεια, απόλυτη καθαρότητα».

Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας τόνισε ότι «πρέπει να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας των κομμάτων, γιατί η δημοκρατία χωρίς κόμματα, σε μία ευνομούμενη πολιτεία, σε ένα κράτος δικαίου, σε μία συνταγματικά κατοχυρωμένη τέτοιου τύπου δημοκρατία, όπως είναι η δική μας και όλες των ανεπτυγμένων χωρών" καθώς "δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς κόμματα" και χαρακτήρισε "λαϊκισμούς" τα περί του αντιθέτου. Ωστόσο επεσήμανε ότι "το να μην γίνεται η ριζική, η γενική μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος όσον αφορά τα οικονομικά της λειτουργίας τους και να πηγαίνουμε σε μία αποσπασματική ρύθμιση που απλώς και μόνο θα λύσει το πρόβλημα της ρευστότητας των κομμάτων, συνιστά αυτοκτονία του πολιτικού συστήματος».

Μιλώντας για τις εκλογές ο κ. Ραγκούσης επανέλαβε την άποψη του ότι «καθίσταται αναπόφευκτη μία νέα συνεργασία ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Νέας Δημοκρατίας, στην οποία όμως πρέπει να προστεθεί αυτή την φορά ως τρίτος εταίρος το κόμμα του κυρίου Κουβέλη». Τόνισε δε πως η αλήθεια στον προεκλογικό λόγο είναι μονόδρομος καθώς οι πολίτες γνωρίζουν ότι τον Ιούνιο έρχονται νέα μέτρα για το 2012.

«Απόλυτη αλήθεια, απόλυτη αλήθεια, καθαρές κουβέντες για το πού θα βρεθούν τα χρήματα προκειμένου η χώρα να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για να μπορεί να βγάλει πάνω από την πλάτη της ένα χρέος 100 δις ευρώ» τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ