Σήμερα τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα - iefimerida.gr

Σήμερα τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα

Σημαία της ΕΕ/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πιστοποίηση από την ΕΛΣΤΑΤ και τη Eurostat για το ύψος του πλεονάσματος του 2017 περιμένει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του για τις συντάξεις.

Οι δύο στατιστικές αρχές ανακοινώνουν επισήμως σήμερα τα αποτελέσματα για το πλεόνασμα το 2017 και κυβέρνηση και δανειστές θα γνωρίζουν τα στοιχεία που θα καθορίσουν τον δημοσιονομικό χώρο που θα υπάρχει για παροχές. Η πιστοποίηση γίνεται με βάση τα στοιχεία που έστειλε η ΕΛΣΤΑΤ στις αρχές Οκτωβρίου στη Εurostat.

Μια πρώτη εικόνα για την πορεία των δημοσιονομικών στοιχείων θα λάβουν οι εκπρόσωποι των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης κατά τη διάρκεια του Euro Working Group αυτή την εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη πιστοποίηση στοιχείων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έγινε τον Απρίλιο του 2018 και έδειξε το πρωτογενές πλεόνασμα στο 4% του ΑΕΠ σε όρους Εurostat και στο 4,2% του ΑΕΠ σε όρους μνημονίου για το 2017.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι στις αντίστοιχες ανακοινώσεις του Οκτωβρίου του 2017 το πρωτογενές πλεόνασμα σε όρους μνημονίου επαναπροσδιορίστηκε στο 3,8% του ΑΕΠ (έναντι 4,18% πρόβλεψης στο προσχέδιο του τότε προϋπολογισμού για το έτος 2016).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ