Γιάννης Αντετοκούνμπο: Τι σημαίνει το επώνυμό του; [εικόνα] - iefimerida.gr

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Τι σημαίνει το επώνυμό του; [εικόνα]

Γιάννης Αντετοκούνμπο (Φωτογραφία: Instagram)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το επώνυμό του δεν είναι και το πιο εύκολο να προφερθεί, ειδικά στην άλλη μεριά του Ατλαντικού όπου σαρώνει τα παρκέ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αγωνίζεται από το 2013 με τη φανέλα No34 των Μιλγουόκι Μπακς και ο όλος ο κόσμος έμαθε το όνομά του.

Τι, όμως, σημαίνει το επίθετό του.

Η μητέρα του Greek Freak, Βερόνικα, αποκάλυψε μέσω Instagram τι σημαίνει το επίθετό τους.

Η Βερόνικα Αντετοκούνμπο εξήγησε ότι το επώνυμο της οικογένειάς της στα νιγηριανά σημαίνει «Το στέμμα που ήρθε από μακρινές θάλασσες».

Και κάπως έτσι βλέπουμε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο!

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Τι σημαίνει το επώνυμό του; [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Δεκεμβρίου 1994, και είναι παιδί μεταναστών από το Λάγος της Νιγηρίας, του Τσαρλς και της Βερόνικα, οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα το 1991. Ο μεγαλύτερος αδερφός του, ο Φράνσις, παρέμεινε πίσω στο Λάγος με τον παππού και την γιαγιά του.

Οι γονείς του απέκτησαν άλλα 3 αγόρια στην Ελλάδα, τον Θανάση, τον Κώστα, και τον Αλέξη. Ο πατέρας του Αντετοκούνμπο ήταν πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στην Νιγηρία, ενώ η μητέρα του αθλήτρια του άλματος εις ύψος, όπως σημειώνει το wikipedia.

Αν και ο Αντετοκούνμπο και τα 3 αδέρφια του γεννηθήκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα, δεν απέκτησαν αυτόματα το δικαίωμα της ελληνικής ιθαγένειας. Έως την ηλικία των 18 ετών, ο Αντετοκούνμπο δεν είχε επίσημα έγγραφα και δεν ήταν πολίτης ούτε της Ελλάδας ούτε της Νιγηρίας. Μεγάλωσε στην συνοικία των Σεπολίων. Οι συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας ήταν δύσκολες, καθώς οι γονείς του δυσκολεύονταν να βρουν εργασία, και έτσι ο Αντετοκούνμπο μαζί με τον αδερφό του τον Θανάση έβγαζαν τα προς το ζην πουλώντας γυαλιά ηλίου, τσάντες και ρολόγια στις υπαίθριες αγορές.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεκίνησε να ασχολείται με το μπάσκετ το 2007 και έως το 2009 έπαιζε πλέον επαγγελματικά για την ομάδα εφήβων του Φιλαθλητικού, όπου τα αδέλφια του Θανάσης και Κώστας ξεκίνησαν επίσης να παίζουν αργότερα, ενώ ο αδερφός του Φράνσις πίσω στην Νιγηρία έγινε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Επιλέχθηκε στο νούμερο 15 του ντραφτ του NBA στις 4 Απριλίου του 2013 από τους Μιλγουόκι Μπακς. Ο ίδιος πανηγύρισε μαζί με τον αδερφό του τον Θανάση κρατώντας την ελληνική σημαία και καταλαμβάνοντας την υψηλότερη θέση σε ντραφτ για Έλληνα παίκτη του NBA έως τότε (ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς στη θέση 14 το 1996 ήταν παίκτης της εθνικής Σερβίας και είχε διπλή υπηκοότητα, ενώ ο Γιώργος Παπαγιάννης επιλέχτηκε στο νούμερο 13 το 2016). Οι αρμόδιες υπηρεσίες της ελληνικής κυβέρνησης του έδωσαν έγγραφα ελληνικής υπηκοότητας επίσημα στις 9 Μαΐου του 2013, ένα μήνα μετά την επιλογή του στο NBA ντραφτ.

Το 2013 υπέγραψε συμβόλαιο με τους Μιλγουόκι Μπακς και μέχρι σήμερα φορά τη φανέλα τους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Thank you @wisportsawards for the amazing awards I’m truly honored to represent Milwaukee and Wisconsin, and play the game I love so much. #Milwaukee #Wisconsin

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giannis Antetokounmpo (@giannis_an34) στις 22 Αύγ, 2018 στις 8:50 μμ PDT

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

The mother of champions. The present. The future. The Antetokounbros.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giannis Antetokounmpo (@giannis_an34) στις 15 Αύγ, 2018 στις 6:47 πμ PDT

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Happy birthday @thanasis_ante43 I love you ❤️ keep aiming for the stars ?.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giannis Antetokounmpo (@giannis_an34) στις 18 Ιούλ, 2018 στις 12:44 πμ PDT

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ