Therapy για το shopping - 7 ψυχολογικά τρικ για να μην ξοδεύεις χρήματα αλόγιστα στις αγορές σου - iefimerida.gr

Therapy για το shopping - 7 ψυχολογικά τρικ για να μην ξοδεύεις χρήματα αλόγιστα στις αγορές σου

Δυο γυναίκες κάνουν ψώνια: Φωτογραφία: Pexels/ rawpixel.com
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δουλειά του μυαλού είναι να αξιολογεί αυτό που σκέφτεται»: τάδε έφη η Αμερικανίδα συγγραφέας αυτοβοήθειας, Byron Katie.

Με άλλα λόγια, δεν φτάνει μόνο να σκεφτόμαστε μηχανικά, πρέπει να αναρωτιόμαστε γιατί γεννιέται η κάθε σκέψη μας, πού θέλουμε να μας οδηγήσει και γιατί της δίνουμε την σημασία που της δίνουμε.

To μυαλό είναι παντοδύναμο, κατευθύνει κάθε μας κίνηση. Βομβαρδίζεται από πληροφορίες και τις φιλτράρει με κριτήρια που κατασκευάζουμε εμείς με τις προσλαμβάνουσές μας.

Οταν κάνουμε επιλογές, δεν μπορούμε να ξέρουμε με ακρίβεια πού τελικά θα μας οδηγήσουν. Ιδίως όταν είναι βιαστικές, από παρόρμηση.

Αν για παράδειγμα, ξοδεύετε χρήματα αλόγιστα στις αγορές σας και θέλετε αυτό να αλλάξει, τότε σε αυτό το άρθρο θα διαβάσετε συμβουλές που ίσως σας βοηθήσουν να είστε πιο επιλεκτικοί.

Ολα είναι μέσα στο μυαλό και αν αυτό εξασκηθεί στο να επεξεργάζεται τα δεδομένα με προσοχή, τότε μειώνονται οι πιθανότητες να κάνετε μια αγορά για την οποία θα μετανιώσετε μετά από λίγο.

Η ψυχολογία είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει την τελική σας απόφαση.

Διαβάστε 7 ψυχολογικά τρικ για να μην ξοδεύετε χρήματα αλόγιστα στις αγορές σας στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ψώνια τρικ χρήματα αγορές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ