Κόντε: Η κυβέρνηση διατηρεί τη δέσμευσή της στο ευρώ - iefimerida.gr

Κόντε: Η κυβέρνηση διατηρεί τη δέσμευσή της στο ευρώ

Τζουζέπε Κόντε/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο κυβερνών συνασπισμός της Ιταλίας έχει ξεπεράσει διαφωνίες σε σχέση με μια φορολογική αμνηστία που περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

Ο Κόντε έκανε τη δήλωση αυτή μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο ενέκρινε ένα τροποποιημένο σύνολο φορολογικών μέτρων μετά τη διαφωνία μεταξύ των δύο βασικών κομμάτων του συνασπισμού σχετικά με το πεδίο εφαρμογής της αμνηστίας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ιταλική λαϊκιστική κυβέρνηση δεσμεύτηκε σήμερα να εξηγήσει τον προϋπολογισμό της για το 2019, που επικρίθηκε έντονα από τις Βρυξέλλες, και επανέλαβε τη δέσμευσή της να κρατήσει τη χώρα στην Ευρωζώνη.

«Το πιο σημαντικό είναι να εξηγήσουμε τον προϋπολογισμό στους Ευρωπαίους συνομιλητές μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κόντε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενώ οι δύο αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκας Ματέο Σαλβίνι και ηγέτης του λαϊκιστικού, αντισυστημικού Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) ο Λουίτζι ντι Μάιο, δήλωσαν ότι ουδεμία πρόθεση έχουν η χώρα να εγκαταλείψει το ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ