5 εστιατόρια και μεζεδοπωλεία με live μουσική στην Αθήνα: Καλό φαγητό, κέφι και χορός [εικόνες] - iefimerida.gr

5 εστιατόρια και μεζεδοπωλεία με live μουσική στην Αθήνα: Καλό φαγητό, κέφι και χορός [εικόνες]

Το εστιατόριο Μυλόλιθος στην Πανόρμου/ Φωτογραφία: Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νόστιμοι μεζέδες, καλό κρασί και ζεστό περιβάλλον! Αυτά είναι από τα πρώτα πράγματα που κοιτάμε σε ένα μαγαζί πριν το επισκεφτούμε.

Ωστόσο υπάρχει ακόμη ένα παράγοντας που πάντα παίζει καθοριστικό ρόλο στο να περάσουμε καλά: Την μουσική.

Ευτυχώς στην Αθήνα μπορείς να βρεις τα πάντα. Εστιατόρια που η μουσική δεν θα σε ενοχλήσει καθόλου καθόλη τη διάρκεια του φαγητού και μαζί με τα υπέροχα πιάτα θα απολαύσεις τη συζήτηση με τους φίλους σου και εστιατόρια με διακριτική μουσική που θα συνοδεύσει ευχάριστα το γεύμα σου.

Υπάρχει, όμως, μια ακόμη κατηγορία εστιατορίων/μεζεδοπωλείων: Αυτά όπου και θα φας και θα ακούσεις live μουσική.

Δεν είναι μπουζούκια, σε καμία περίπτωση. Είναι πιο μικροί, ζεστοί χώροι, παρεΐστικοι, με μουσική για κάθε γούστο (ανάλογα το μαγαζί) σε κάποια από τα οποία το κέφι ανάβει τόσο πολύ που μπορείς να καταλήξεις στην πίστα να χορεύεις με την παρέα σου αλλά και με αγνώστους.

Σίγουρα δεν είναι για όλους και για όλες τις ώρες, αλλά για εκείνες της μέρες που κάποιος θέλει να συνδυάσει φαγητό με λίγο πιο ανεβασμένη διασκέδαση, σίγουρα αυτά τα εστιατόρια αποτελούν την καλύτερη επιλογή.

Κρυμμένα μεζεδοπωλεία στο κέντρο, ιταλικά εστιατόρια στο πασαλιμάνι, φοιτητικά στέκια στην Πανόρμου, μέχρι και εστιατόρια με θαλασσινά στα βόρεια προάστια, οι επιλογές εν τέλει είναι πολλές και για όλα τα γούστα.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι καλή παρέα, κέφι και άνετα ρούχα σε περίπτωση που σε σύρουν στον χορό.

5 εστιατόρια με live μουσική στην Αθήνα:

Αμμος μουσικό μεζεδοπωλείο, Αλιμος

Είναι το απόλυτο στέκι αν θέλεις να διασκεδάσεις μέχρι το πρωί και να γλεντήσεις με την ψυχή σου.

Στο «Αμμος» θα βρεις άτομα όλων των ηλικιών. Φοιτητές, 30ρηδες, ζευγαροπαρέες, αλλά και μεγαλύτερες ηλικίες, όλοι όμως με την ίδια εορταστική και ανεβασμένη διάθεση.

Οπως μας ενημέρωσε το μαγαζί, σε περίπτωση που επισκεφτείς το εστιατόριο αυτή την περίοδο, θα έχεις την ευκαιρία να ακούσεις τον τραγουδιστή Βαγγέλη Τσακνάκη με την ορχήστρα του κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή και να κάνεις κέφι με γνωστές παλιές και ξένες ελληνικές επιτυχίες.

Λεωφόρος Ποσειδώνος 64, Tηλέφωνο: 21 0981 7980

Μεζέ Kolonaki

Το Μεζέ Kolonaki δεν χρειάζεται να το επισκεφτεί μόνο όταν παίζει live μουσική, καθώς έχει «επενδύσει» πολύ και στην κουζίνα του.

Συγκεκριμένα εκεί θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις μαμαδίστικες γεύσεις, μοντέρνους μεζέδες και κυρίως πιάτα με ψάρι ή με κρέας αναλόγως τις προτιμήσεις σου. Είναι φημισμένο για την πατζαροσαλάτα του καθώς και για τις πατάτες με αβγά που θυμίζουν χωριό.

Πέρα από το προσεγμένο μενού και την μοντέρνα μίνιμαλ διακόσμηση, το Μεζέ Kolonaki διοργανώνει μουσικές βραδιές κάθε Παρασκευή με ελληνικό ρεπερτόριο, ενώ αν είσαι τυχερός μπορείς να πετύχεις live και κάποιο Σαββατοκύριακο, κάθε φορά βέβαια με διαφορετικούς τραγουδιστές.

Καρνεάδου 25-29, Κολωνάκι/ Τηλέφωνο: 21 0721 9782

Santa Pasta Ristoranti, Πασαλιμάνι

Δεν χρειάζεται να πάρεις αεροπλάνο και να πετάξεις μέχρι την Ιταλία για να απολαύσεις υπέροχες μακαρονάδες και να ακούσεις τα κλασικά, διαχρονικά τραγούδια των Ιταλών. Μία επίσκεψη στο Santa Pasta Ristoranti στο Πασαλιμάνι θα σε κάνει να νομίζεις πως βρίσκεσαι στην γειτονική χώρα.

Το εστιατόριο που έχει επιλέξει να «ντύνει» τα βράδια του με μελωδίες από Swing, Blues, ροκ ακόμη έντεχνα ελληνικά, έχει καταφέρει να προσεγγίζει όσους αγαπούν την ιταλική κουζίνα, αλλά δεν έχουν τα ίδια ακούσματα.

Εχοντας μυστικές γωνιές με χαμηλό φωτισμό, ιδανικές για ζευγάρια και αρκετά μεγάλη ποικιλία από ιταλικά πιάτα, το Santa Pasta διοργανώνει live κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Μπορείς να τσεκάρεις στην σελίδα τους στο Facebook, εδώ, για να δεις ποια μπάντα παίζει κάθε φορά.

Γρηγορίου Λαμπράκη 144, Πειραιάς/ Τηλέφωνο: 21 0422 0160

Fifty fish Μαρούσι

Αν έχεις όρεξη να φας κάπου καλούς θαλασσινούς μεζέδες, μερικούς μάλιστα στην μοντέρνα έκδοσή τους και να ακούσεις ελληνική μουσική, τότε το Fifthy fish στο Μαρούσι πρέπει να μπει στην λίστα σου.

Οι μπλε τοίχοι, οι μίνιμαλ λάμπες που κρέμονται στο ταβάνι και τα καραβάκια για ντεκόρ είναι μερικά από τα «ατού» του μαγαζιού, αποδεικνύοντας έτσι πως δεν πρόκειται για μία συνηθισμένη ψαροταβέρνα.

Το μαγαζί έχει καθιερώσει τις live βραδιές κάθε Παρασκευή, αλλά μπορεί να πετύχεις και κάποια μπάντα να παίζει γνωστές επιτυχίες κάποιο Σαββατοκύριακο.

Αγίου Κωνσταντίνου 50, Μαρούσι/ Tηλέφωνο: 21 0630 0026

Mylolithos, Πανόρμου

Ενα από τα πιο μοντέρνα και γνωστά φοιτητικά στέκια είναι ο Mylolithos στην Πανόρμου. Ένα πετρόχτιστο μαγαζί με χρωματιστές καρέκλες που το καλοκαίρι βγάζει και τραπεζάκια έξω στην αυλή του.

Βέβαια ένας από τους βασικούς λόγους που μαζεύει φοιτητές είναι εξαιτίας των live που διοργανώνει κάθε βράδυ Πέμπτης, Παρασκευής και Σαββάτου και Κυριακή μεσημέρι.

Όσο για τους μεζέδες, εκεί θα βρεις τα πάντα... από χταποδάκι, σαρδέλες και μύδια μέχρι κόκορα, κολοκυθοκεφτέδες και διάφορα πιάτα ημέρας.'

Πανόρμου 20/ Τηλέφωνο: 2106465731

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ live μουσική μεζεδοπωλείο έξοδός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ