Μαγικές εικόνες από την πρώτη ανοιξιάτικη νύχτα με πανσέληνο στη Ν.Υόρκη [εικόνες] - iefimerida.gr

Μαγικές εικόνες από την πρώτη ανοιξιάτικη νύχτα με πανσέληνο στη Ν.Υόρκη [εικόνες]

Μαγικές εικόνες από τη πρώτη ανοιξιάτικη νύχτα με πανσέληνο στη Νέα Υόρκη!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ολόγιομο φεγγάρι έλαμψε κοντά στο Στάχυς, το 15ο λαμπρότερο αστέρι της ουράνιας σφαίρας, και οι Νεοϋορκέζοι κοίταξαν με δέος τον ουρανό. Η πρώτη πανσέληνος της άνοιξης για το βόρειο ημισφαίριο γέμισε με φως τους δρόμους της πόλης και με κατάνυξη τις ψυχές των πιστών. Γιατί άραγε;

Οι χριστιανοί γιόρταζαν πάντοτε το Πάσχα την Κυριακή μετά το πρώτο γεμάτο φεγγάρι της άνοιξης (η εαρινή ισημερία είναι η 21η Μαρτίου) ενώ το 1582 ο Πάπας Γρηγόριος ο 13ος αποφάσισε ότι η πιο κοντινή Κυριακή του Πάσχα στη πανσέληνο θα μπορούσε να είναι η 25η Μαρτίου και η πιο μακρινή η 22η Απριλίου. Φέτος, όμως, συμβαίνει το φεγγάρι να πλησιάζει στο 100% του τη βραδιά απόψε, μία μέρα πριν το Πάσχα των Καθολικών! Για τους Ορθόδοξους η πανσέληνος συμβολίζει την αρχή της πιο σκληρής εβδομάδας του χρόνου, της εβδομάδας των Θείων Παθών…


Πιστοί ή όχι πάντως οι άνθρωποι που βρέθηκαν στη πολύβουη Νέα Υόρκη ένιωσαν δέος μπροστά στο θέαμα του ροζ φεγγαριού (ονομάζεται έτσι γιατί τυχαίνει αυτές τις νύχτες να ανθίζει για πρώτη φορά ένα ροζ ανοιξιάτικο λουλούδι).

Οι πιο τυχεροί βεβαίως ήταν όσοι επέβαιναν σε μια από τις νυχτερινές αεροπορικές πτήσεις που από τον φακό του φωτογράφου φαίνεται κυριολεκτικά να χάνονται μέσα στο μεγαλείο της Πανσελήνου.
Για όλους τους άλλους οι φωτογραφίες με το τεράστιο φεγγάρι πάνω από τους ουρανοξύστες προσφέρονται για όνειρα καλά…

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ