Ποιος είναι ο δολοφόνος του Κασόγκι -Εμπιστος του πρίγκιπα [εικόνες] - iefimerida.gr

Ποιος είναι ο δολοφόνος του Κασόγκι -Εμπιστος του πρίγκιπα [εικόνες]

 Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε την άφιξη του Μαχέρ Αμπντουλαζίζ Μουτρέμπ στο προξενείο λίγο πριν την εξαφάνιση του Κασόγκι (Φωτογραφία: Sabah/AP)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο κλοιός σφίγγει γύρω από έναν άνθρωπο του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, πρώην διπλωμάτη και συνταγματάρχη των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, που φαίνεται πώς έπαιξε κεντρικό ρόλο στη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι.

Μετά τη δημοσίευση από τη Sabah φωτογραφιών του Μαχέρ Αμπντουλαζίζ Μουτρέμπ να εισέρχεται ακολουθούμενος από αρκετούς άνδρες στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη το πρωί της 2ας Οκτωβρίου -τη μέρα που εξαφανίστηκε ο δημοσιογράφος της Washington Post- πηγή εντός των τουρκικών ερευνών είπε στο CNN ότι ο άνδρας αυτός ήταν ο εγκέφαλος του σχεδίου δολοφονίας του Κασόγκι.

Ποιος είναι ο δολοφόνος του Κασόγκι -Εμπιστος του πρίγκιπα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

«Αποσπάστηκε σε μια επίλεκτη μονάδα της Βασιλικής Φρουράς για να υπηρετήσει στην προσωπική φρουρά του [πρίγκιπα διαδόχου]», είπε η πηγή αναφερόμενη στη σχέση του Μουτρέμπ με τον Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Ο Μουτρέμπ είχε διατελέσει γενικός γραμματέας στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στο Λονδίνο και περιγράφεται ως συνταγματάρχης» των μυστικών υπηρεσιών της χώρας.

Ο Μουτρέμπ είχε συνοδεύσει τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας την άνοιξη στην περιοδεία του στις ΗΠΑ (Φωτογραφία: ΑΡ)

Είχε εμφανιστεί σε φωτογραφίες μαζί με τον πρίγκιπα διάδοχο του θρόνου κατά την περιοδεία του την περασμένη άνοιξη στις ΗΠΑ .

Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στο CNN ότι δεν μπορεί να έγινε χωρίς τη γνώση του Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν οποιαδήποτε επιχείρηση στην οποία ενεπλάκησαν μέλη του κύκλου εμπίστων του.

Ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι (Φωτογραφία: ΑΡ)

Το The Hill έχει αναφέρει ότι η ηγεσία στο Ριάντ σκέφτεται να ρίξει το φταίξιμο για το φόνο σε κορυφαίο αξιωματούχο των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, πιθανώς τον στρατηγό Αχμέντ αλ Ασίρι, που είναι κορυφαίος σύμβουλος του πρίγκιπα διαδόχου.

Το CNN ανέφερε ακόμη ότι όπως είπε μια από τις πηγές του ο αξιωματούχος αυτός ειναι κοντά στον κύκλο εμπίστων του Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν κι ότι έστειλε δική του ομάδα να ανακρίνει τον Κασόγκι με την υποψία ότι είχε σχέσεις με το Κατάρ.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ