ΙΣΑ: Ερχονται αγωγές για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στους γιατρούς - iefimerida.gr

ΙΣΑ: Ερχονται αγωγές για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στους γιατρούς

Γιατροί σε προαύλιο νοσοκομείου/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να καταθέσουν αγωγές κατά του ΕΦΚΑ για τα χρέη του οργανισμού στους γιατρούς καλεί τα μέλη του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Οπως επισημαίνει παρά τις επανειλημμένες επισκέψεις στον Υποδιοικητή του ΕΦΚΑ, με εξώδικη δήλωση - διαμαρτυρία, αλλά και συνεχείς οχλήσεις προς τη Διοίκησή του δεν έχουν καταβληθεί ληξιπρόθεσμες οφειλές που προέρχονται από Φ.Κ.Α., των οποίων οι κλάδοι υγείας εντάχθηκαν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ, εξαιρουμένων των υποχρεώσεων των πρώην ΟΠΑΔ, πρώην Οίκου Ναύτου και πρώην ΤΑΥΤΕΚΩ.

Πλην όμως, η Διοίκηση του ΕΦΚΑ, του νομικού προσώπου που να είναι κατά νόμο αρμόδιος και υπόχρεος για την αποπληρωμή των ως άνω ληξιπρόθεσμων οφειλών για τις οποίες οι ιατροί μέλη μας έχουν παράσχει τις υπηρεσίες τους, έχουν εκδώσει τιμολόγια και έχουν φορολογηθεί:

  • Ουδόλως έχει ανταποκριθεί στα παραπάνω αιτήματα του ΙΣΑ.
  • Δεν μας έχει ενημερώσει για την καταληκτική ημερομηνία πλήρους εκκαθάρισης και εξόφλησης των οφειλών.
  • Δεν έχει επιμεληθεί για την αναγκαία νομοθετική ρύθμιση, με δεδομένο ότι καταληκτική ημερομηνία είχε οριστεί η 30.6.2018.

Ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να προβούν στην άσκηση αγωγών και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα διερευνήσει, πλέον, τυχόν ποινικές ευθύνες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ