Μακρόν: «Fake news» τα περί βίζας στους Βρετανούς επισκέπτες - iefimerida.gr

Μακρόν: «Fake news» τα περί βίζας στους Βρετανούς επισκέπτες

Εμανουέλ Μακρόν (Φωτογραφία: AP Photo/Alastair Grant)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Fake news χαρακτήρισε ο Εμανουέλ Μακρόν το σενάριο ότι η Γαλλία θα επιβάλλει την έκδοση visa στους Βρετανούς επισκέπτες στην περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

Η δήλωση έρχεται μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όπου δεν καταγράφηκε ιδιαίτερη πρόοδος στο θέμα της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.

«Θέλω να καθησυχάσω όλον τον κόσμο για την επόμενη μέρα. Δεν θέλω να προκαλέσω πανικό» επισήμανε ο Μακρόν, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων.

«Το να λάβουμε όλα τα μέτρα στην περίπτωση απουσίας μιας συμφωνία αποτελεί ευθύνη μας, προκειμένου» να συνεχιστεί «η κανονικότητα στη ζωή» όλων χωρίς επιπτώσεις «στις πτήσεις, στη ναυσιπλοΐα, στις μετακινήσεις και στις επιχειρήσεις, όμως με νέους κανονισμούς» είπε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους ενώπιον δημοσιογράφων.

«Δεν είναι καλό να λέμε ότι χωρίς συμφωνία θα έλθει η καταστροφή. Θέλω μια συμφωνία, όμως δεν θα ευνοούσα μια κακή συμφωνία. Και στην περίπτωση μη συμφωνίας, η ευθύνη μας θα είναι στο να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες μας δεν θα επηρεαστούν πάρα πολύ», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εμανουέλ Μακρόν VISA Brexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ