Τουσκ: Πιο κοντά σε μια συμφωνία για το Brexit, αλλά δεν υπάρχει πρόοδος - iefimerida.gr

Τουσκ: Πιο κοντά σε μια συμφωνία για το Brexit, αλλά δεν υπάρχει πρόοδος

Ντόναλντ Τουσκ (Φωτογραφία: AP Photo/Olivier Matthys)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κανένα νέο αποτέλεσμα δεν εξήχθη από τη συνέντευξη Τύπου του Ντόναλντ Τουσκ μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Οπως σχολιάζει το Politico, δεν υπάρχουν σημάδια για κάτι νέο: Δεν υπάρχει συμφωνία για το Brexit, ενώ η πρόοδος στο ζήτημα της μετανάστευσης και της ευρωζώνης είναι πενιχρή. Αν και σε ορισμένες συνόδους κορυφής σημειώνονται βήματα πρόοδος στην χάραξη πολιτικής της ΕΕ, σε αυτή δεν έγινε κάτι παρόμοιο.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συγκαλέσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το Brexit μόλις ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ επιβεβαιώσει πως έχει σημειωθεί «αποφασιστική πρόοδος», σημειώνοντας όμως ότι αυτή η πρόοδος δεν υπάρχει ακόμα.

«Το κλίμα είναι πολύ καλύτερο από το Σάλτσμπουργκ. Είμαστε πιο κοντά σε τελικές λύσεις και μια συμφωνία για το Brexit, αν και μάλλον αυτό το συμπέρασμα είναι περισσότερο συναισθηματικό απ' ό,τι λογικό», ανέφερε.

Οσον αφορά το ζήτημα της παράτασης της μεταβατικής περιόδου, ανέφερε ότι δεν συζητήθηκε μεταξύ των «27», ωστόσο εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι εφόσον έρθει το αίτημα αυτό από τη βρετανική πλευρά, οι Ευρωπαίο θα το δεχθούν προκειμένου να υπάρξει συμφωνία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προειδοποίησε ότι το ενδεχόμενο της «μη συμφωνίας» είναι «επικίνδυνο» τόσο για το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και για την ΕΕ, προσθέτοντας ότι η παράταση της μεταβατικής περιόδου θα εφαρμοστεί προκειμένου να δοθεί το απαραίτητο χρονικό περιθώριο για την επίτευξη συμφωνίας για τη μελλοντική σχέση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τουσκ Brexit Σύνοδος Κορυφής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ