Πώς μπορεί κάποιος να δημιουργήσει το άλμπουμ που περιγράφεται σε ένα μυθιστόρημα; - iefimerida.gr

Πώς μπορεί κάποιος να δημιουργήσει το άλμπουμ που περιγράφεται σε ένα μυθιστόρημα;

Ο Πέρι Σέρπα και το εξώφυλλο του «Wherefore Art Thou?».
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας νεοϋορκέζος συνθέτης μόλις κυκλοφόρησε τον δίσκο «Wherefore Art Thou?», μια συλλογή ανορθόδοξων ίντι τραγουδιών που συνέθεσε βασισμένος στις πληροφορίες που έδινε ο Νικ Χόρνμπι για έναν φανταστικό δίσκο στο μυθιστόρημα «Η Τζούλιετ, Γυμνή».

Το βιβλίο που ο Χόρνμπι έγραψε το 2009 αφηγείται την ιστορία της Άνι, μιας γυναίκας που πλησίαζε τη μέση ηλικία και νιώθει παγιδευμένη στη ρουτίνα μιας παραθαλάσσιας πόλης της Αγγλίας. Η 15χρονη σχέση της επισκιάζεται από την εμμονή του συντρόφου της με έναν Αμερικανό συνθέτη ονόματι Τάκερ Κρόου, ο οποίος, αφού κυκλοφόρησε ένα θρυλικό άλμπουμ το 1986, εξαφανίστηκε από το πρόσωπο της Γης. Όταν η Άνι βρίσκει ένα ακυκλοφόρητο CD με demos του υπό τον τίτλο Juliet, αποφασίζει να τον αναζητήσει.

Το βιβλίο «Η Τζούλιετ, γυμνή» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Το εξώφυλλο προέρχεται από την πρόσφατη κινηματογραφική μεταφορά του.

Στο βιβλίο ο Χόρνμπι έγραφε ότι ο δίσκος Juliet ήταν επηρεασμένος «από τον Ντίλαν και τον Λέοναρντ Κοέν φυσικά, αλλά και από τον Ντίλαν Τόμας, τον Τζόνι Κας, τον Γκραμ Πάρσονς, τον Σέλεϊ, το Βιβλίο του Ιώβ, τον Καμί, τον Πίντερ, τον Μπέκετ και τα πρώιμα της Ντόλι Πάρτον». Toν περιγράφει με τέτοια ακρίβεια, που ο συνθέτης Πέρι Σέρπα ένιωσε την ανάγκη να του δώσει ζωή. «Άρχισα να δουλεύω τα τραγούδια πολύ αργά», λέει ο Σέρπα, που εργάζεται με το ίντι συγκρότημα The Sharp Things. «Ένιωθα ότι συνεργαζόμουν με τον ίδιο τον Χόρνμπι».

Κατά σύμπτωση όσο ο Σέρπα ετοίμαζε το άλμπουμ, ο Χόρνμπι τελείωνε το σενάριο για την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου με πρωταγωνιστές τη Ρόουζ Μπερνς και τον Ίθαν Χοκ που βγήκε στις ελληνικές αίθουσες στα μέσα Σεπτέμβρη.

Η ταινία συνοδευόταν από ένα εντυπωσιακό σάουντρακ στο οποίο τραγουδά ο Χοκ.

O δίσκος Wherefore Art Thou? κυκλοφόρησε στις 5 Οκτωβρίου. Όταν τον άκουσε, ο Νικ Χόρνμπι είπε ότι ο Σέρπα έκανε εξαιρετική δουλειά: «Ακούγεται κάπως σαν πιο γεμάτος Έλβις Κοστέλο».

Πώς μπορεί κάποιος να δημιουργήσει το άλμπουμ που περιγράφεται σε ένα μυθιστόρημα; | iefimerida.gr 1

O Χόρνμπι μόλις ολοκλήρωσε τη μίνι κωμική σειρά State Of The Union με τη Ρόζαμουντ Πάικ και τον Κρις Ο'Ντόνελ ως ένα ζευγάρι που επισκέπτεται σύμβουλο γάμου, όμως δεν είναι αναμειγμένος στην τηλεοπτική εκδοχή του High Fidelity,στην οποία θα πρωταγωνιστεί η Ζόι Κράβιτς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ